Kitett magáért Kiskunfélegyháza

A közelmúltban Kiskunfélegyházán adtak egymásnak randevút a fénykorukon már néhány vagy több évvel túljutott kosarasok, akik nem hajlandóak letenni a labdát, s hónapról hónapra egy-egy senior tornán összemérik erejüket.

Az impozáns Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, a KÉSZ-Arénában két pályán, párhuzamosan zajlottak a küzdelmek.

A remekül szervezett tornán négy kategóriában hirdettek győzteseket. Nem kevesebb mint három kategóriában "címvédés" született. A fiatalabbaknál, mind a hölgyek, mind a férfiak mezőnyében ugyanaz az együttes diadalmaskodott, mint amely az előző tornán, és az idősebb hölgyeknél sem történt "trónfosztás". Az idősebbek közül jó néhányan akadtak, akik "dupláztak", azaz mindkét korosztályban pályára léptek - róluk csak a legnagyobb elismerés hangján lehet szólni.

Na meg a szervezőkről is, akiknek azért alaposan megkönnyítette a dolgukat, hogy a csarnok, a torna után az eredményhirdetésnek, a vacsorának és a szokásos zenés-táncos rendezvénynek otthont adó létesítmény, valamint a szállás egymás szomszédságában volt: mint sok rutinos játékos, a szervezők is ügyesen használták ki e helyzeti előnyt.

A fiatalabb férfiaknál Ungi Ferenc ismét győzelemre vezette a szegedi legénységet, bár a döntőben a dinamikus, lendületes dunaharaszti alakulattal megszenvedtek fiai.

A hölgyeknél a Rónaszéki-Dénes-Fábian "tengely" jóvoltából ismét a Budapest-Baja "fedőnevű" hölgykoszorú diadalmaskodott. Az idősebbek "hullámhosszán" a hölgyek közül ismét a Winter Ilona vezette mezőberényi együttes "lavírozott" a legjobban, az idősebb urak mezőnyében a fehérváriak "elkapták" a mezőberényi tornán diadalmaskodó szeghalmiakat.

Az ezúttal is jó néhány korábbi élvonalbeli kosarast felvonultató mezőnyben jó volt látni, hogy a mozdulatok, ha már nem is olyan gyorsak, dinamikusak, mint pár év(tized)e, de nagyon iskolázottak, mint például egy Jáhni féle tempó, vagy Sebő Júliától egy bravúros visszapörgetett kosár.

És a krónikásnak is jó volt gondolatban visszapörgetni a Kiskunfélegyházán történteket.

Legközelebb, május 9-én, Székesfehérváron rendezik a következő nagyszabású senior tornát.

Eredmények

Nők 30 +: 1. Budapest-Baja, 2. Mezőberény 3. Hanyatt SE
45 +: 1 Mezőberény, 2. Sopron, 3. Viharos Szenyórák
Férfiak 35 +: 1. Szeged, 2. Dunaharaszti, 3. Székesfehérvár
50 +: 1. Székesfehérvár, 2. Szeghalom, 3. Kiskunfélegyháza


All Star csapatok, különdíjasok

Nők: Juno Bukowski, Rónaszéki Szilvia, Jónás Erzsébet, Kárpáti Csilla, Hornyák Enikő
Férfiak: Felházi Lóránd, Varga József, Sonkody Gábor, Németh Krisztián, Sáfár László
Nők 45+: a csapatok legjobbjai: Kondé Klára, Sebő Júlia, Szerencsés Ildikó
Férfiak 50+: csapatok legjobbjai: Poór Tamás, Antali Zoltán, Dudás Lajos

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus