Kolozsváron játszunk az Európa-bajnokság csoportkörében

Az mno.hu értesülései szerint holnap délelőtt bejelentik, hogy Románia Magyarországot választotta az Európa-bajnokságon csoportellenfélnek - Kolozsváron játszanak Hanga Ádámék a kontinensviadal csoportkörében.

Az mno.hu beszámolója:

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) képviselői csütörtökön a kincses városban tartanak sajtótájékoztatót a 2017-es férfikosárlabda-Európa-bajnokság kapcsán. Úgy tudjuk, a szakszövetségek illetékesei azt fogják bejelenteni, hogy Románia a kontinenstorna egyik házigazdájaként az MKOSZ-t választotta partnerszövetségnek. Ez azt jelenti, hogy a magyar férfikosárlabda-válogatott Kolozsváron fogja megvívni csoportmérkőzéseit a jövő évi Eb-n, amelyet huszonnégy csapat részvételével augusztus 31-e és szeptember 17-e között rendeznek meg négy országban.

A negyvenedik kontinenstornának Kolozsváron kívül Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszt már csak a török városban rendezik. Finnország, Izrael, Románia és Törökország a rendező jogán tagja a huszonnégyes mezőnynek, Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország a 2015-ös Európa-bajnokság 1–9. helyezettjeként szerzett részvételi jogot. Hozzájuk csatlakozott az idén szeptemberben lezárult selejtezőből tizenegy válogatott, hét csoportgyőztes – köztük százszázalékos mérleggel a magyar csapat – és a négy legjobb második helyezett.

A fennállásának tizenötödik kontinenstornájára készülő magyar válogatott 1999 után szerepelhet ismét Eb-n, a 2017-es viadal csoportkörének sorsolását november 22-én tartják.

Hanga Ádám, a magyar válogatott vezére már a selejtezők után kijelentette: bízik benne, hogy a négy rendező város közül Kolozsvárra kerül majd a nemzeti csapat, amelyet sok magyar szurkoló tud majd a helyszínen biztatni. A 2015-ös kontinenstornát is úgy bonyolították le, hogy a házigazdák választhattak egy partnerszövetséget, amellyel automatikusan egy csoportba sorolták őket.

Forrás - mno.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus