Körmend: Malik Cooke lehet az első új légiós

Az Egis Körmend ma délelőtt sajtóközleményben tudatta, hogy megtalálta a szakmai stáb a következő szezon első új külföldi játékosát, az amerikai Malik Cooke személyében, aki tegnap írta alá a két hetes próbaidőt is magában foglaló szerződését a 2014-15-ös bajnoki szezonra.

A klub hivatalos honlapján, a bckormend.hu oldalon megjelent közleményt az alábbiakban, változtatás nélkül közöljük.
 
"A 201 cm magas játékos 2012-ben végzett az egyetemi bajnokság egyik legnívósabb konferenciájában (SEC) szereplő South Carolina legponterősebb játékosaként, 12,3 pontos meccsenkénti átlaggal. Ponterőssége mellett kiemelkedő volt 4,7 meccsenkénti lepattanója és 1,6 szerzett labdája is. Egyetemi karrierjének legjobb mérkőzését 2011 december 31-én, a USC Upstate csapata ellen játszotta. 24 pontja mellett, 10 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett.
 
Első európai szezonját Svájcban, a BBC Monthey csapatával kezdte meg, ahonnan még a szezon kezdete előtt távozott és rövid ideig a D-ligában szereplő Erie Bay Hawks gárdájánál szerepelt.

2013 januárjában tért vissza az öreg kontinensre, ahol a Pro B-ligában szereplő TV 1862 Langen csapatához szerződött. 14 mérkőzésen átlag 16,8 ponttal, 4,6 lepattanóval és 1,6 gólpasszal segítette csapatát, a távoli dobásait 38,1 %-kal értékesítette. A tavalyi szezont a Newcastle Eagles csapatánál töltötte. A gárdával megnyerték a bajnoki alapszakaszt, és csak a májusi bajnoki döntőben maradtak alul a Worcester csapatával szemben.

Malik – akárcsak az egyetemi karrierje utolsó évében – ismét csapata legponterősebb játékosa volt, meccsenként 19,3 ponttal terhelte az ellenfelek gyűrűit. Ponterőssége mellett a játék más elemeiben is kiemelkedett. 6,3 lepattanó mellett, 2,4 gólpassz és 2,1 szerzett labda állt átlagban a neve mellett."
 
Egy kis ízelítő Malik legszebb mozdulataival a tavalyi szezonból:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus