Kosaras matiné a Kossuth téren

Ahogy egy hete Kőbányán, úgy most Nyíregyházán is kegyeibe fogadta az időjárás az OTP Junior adidas streetball rendezvényen résztvevő ifjabb és idősebb kosarasokat, akik a játék szabadtéri változatának hódoltak.

Úgy tűnik, az "időjárás-felelős" tudja, hogy a streetball sorozat negyedszázados jubileumához érkezett, eddig méltóképpen járult hozzá a 25 éves évfordulóhoz: egy hete Kőbányán, s most Nyíregyházán is kellemes melegben szikrázó napsütés mellett zajlottak a mérkőzések a különböző kategóriákban.

Nyíregyházán a felnőttek versengése volt kimondottan népszerű, de a Nyírsuli a hagyományoknak megfelelően az alsóbb korosztályokban is igen aktív volt, szép számmal képviseltették magukat a fiatal nyíregyházi kosaras palánták.

Az ügyességi versenyek izgalmasak, színvonalasak voltak, a kísérő programok közül pedig élre kívánkozik a Face Team látványos bemutatója, amelybe a közönséget is bevonta a csoport.

A fő szervező, a legendás helyi kosaras, Sitku Ernő a helyi "Kék Cápák", a Nyíregyháza Blue Sharks NBI/B-ben 5. helyen végző együttesének két játékosával, a tavalyi egyetemi All Star gála MVP-jével, Czura Attilával, valamint a fiatal Fazekas Csabával tartott bemutatót.

A Kossuth téren sokan a tér kiülős kávézóiból asztaltársaságokban helyet foglalva kísérték figyelemmel a rendezvényt, s jó néhányan a streetball után is a helyükön maradtak, a veszprémi kézilabda csapat BL elődöntőjét tekintették meg a vendéglátóipari egységekben lévő televíziós készülékeken. Akadtak viszont, akiknek a rendezvény után is a kosárlabda maradt a fő érdeklődési kör, ők siettek Debrecenbe a DEAC-Veszprém NBI/B-s döntő visszavágójára.

S ha már Veszprém: jövő szombaton, június 10-én ott kerül sor a jubileumi sorozat harmadik rendezvényére. Nevezni a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus