Kovács Péter Kecskeméten folytatja

Kecskeméten folytatja pályafutását Kovács Péter, a PVSK-Pannonpower csapatkapitánya. A magyar válogatott hátvéd hat esztendő után távozik Pécsről.

Kovács Péter a 2007/2008-as idény közben igazolt nevelőegyesületétől, a Bajától Pécsre. A 25 esztendős hátvéd fokozatosan fejlődve lett csapata kulcsembere, a 2010/2011-es évadban már többször is a kezdőcsapatban kapott helyet. Pályafutása során 136 tétmérkőzésen lépett pályára a PVSK-ban - legutóbb idén február 22-én, amikor csapata ZTE elleni mérkőzésén súlyos térdsérülést szenvedett.

- Pécsi játékosként tekintünk Kovács Petire, szerettük volna itt tartani, de volt, aki jobb ajánlatot tudott tenni neki - árulta el Bán Gábor a PVSK ügyvezetője a baranyaiak hivatalos honlapjának. - Folyamatosan tárgyalunk a játékosokkal, azon dolgozunk, hogy jövőre is eredményes csapatunk legyen, szeretnénk a szurkolói igényeket a lehetőségeinkhez mérten a lehető leginkább kiszolgálni.

- Bajai vagyok ugyan, de otthonomként tekintek Pécsre is, hiszen már bő hat éve itt kosarazok. Nagyon sokat köszönhetek az itteni szakembereknek és nem utolsó sorban a szurkolóknak is! Úgy érzem, elérkezett az a pont a karrieremben, amikor meg kell tapasztalnom, mire vagyok képes máshol, de a váltás nem volt könnyű - nyilatkozta Kovács a pvsk-panthers.hu-nak.

A kecskemétiekhez kapcsolódó hír, hogy a következő évadban is Sztojan Ivkovics lesz a KTE-Duna Aszfalt szakmai igazgatója. A jövő évi keret tagja Marko Djeraszimovics, Kemal Karahodzics, Mészáros Máté, Pongó Martin, Pongó Máté és immár Kovács Péter is, míg Wittmann Krisztián szerződése szerint július 1-ig válthat egyesületet - adta hírül a ktekosar.com.

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus