Közösen szavaznak a honosított játékosok

Az utóbbi időben számos amerikai kosaras kapta meg a magyar állampolgárságot, ezért utánajártunk, hogy melyik játékos hogyan kíván majd élni állampolgársága adta jogával április 6-án.


Kérdéseinkre meglepő módon ugyanazt a választ kaptunk: az amerikai származású játékosok, mint sok mindent másban, ebben is nagyon összetartóak, a kellemest összekötve a hasznossal egy nagy közös programot szerveztek Budapesten. Mindannyian az egyik óbudai szavazókörzetbe kérték magukat, itt egyikük magyar csapattársánál gyűlnek össze egy négynapos rendezvény keretében.
 
Szombaton este, az aktuális forduló lejátszása után, egy gyors tusolást követően azonnal a fővárosba indulnak - érkezés után egy visszafogott medencés, pezsgőfürdős partival lazítanak, kocsmát viszont nem nyittatnak ki. Vasárnap reggel elmennek szavazni, utána bevásárolnak és kávéznak egyet a belváros egyik plázájában, végül koradélután garden partival koronázzák meg a jeles napot, illetve este hét órától izgalommal várják az eredményeket (néhány játékos megsúgta, hogy kisebb fogadásokat már kötöttek egymás között a győztes párt kilétére vonatkozóan).
 
Hétfőn pihennek, alszanak, illetve várják a többi amerikai, de nem magyar állampolgár játékostársuk érkezését. Koraeste egy billiárdszalonban múlatják az időt, végül kedden hajnalban megtekintik az NCAA idei nagydöntőjét. A kedd délelőtti pihenést követően délben mindenki visszaindul az állomáshelyére, hiszen szerdán újabb forduló következik a középszakaszban. 

2014. április 1. - Kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus