Lamar Odom Hanga Ádám csapattársa lesz!

Tegnap késő este több amerikai hírforrás is egybehangzóan jelentette, hogy az NBA-ben 2011-ben a Legjobb Hatodik Embernek választott klasszis erőcsatár, Lamar Odom Hanga Ádám csapatánál, a Laboral Kutxánál folytatja pályafutását. FRISSÍTÉS: hivatalos, Lamar Odom a Laboral játékosa. 

A 35. évében járó Lamar Odom utoljára az előző, 2012-13-as szezonban lépett pályára az NBA-ben, azóta magánélete miatt került címlapokra (ittas vezetés miatt állították elő, napokra eltűnt, majd tavaly decemberben a bíróságot is megjárta előbbi ügye miatt) - előtte négy évig a reality-sztár Khloe Kardashian férje volt (tavaly decemberben felesége beadta a válókeresetet). 

Odom magánélete tehát nem (volt) egyszerű, azonban 2011-ig a liga egyik legsokoldalúbb játékosának számított, kulcsszerepe volt abban, hogy a Los Angeles Lakers 2008 és 2010 között sorozatban háromszor járjon az NBA döntőjében, és háromból kétszer bajnokságot is nyerjen. A Legjobb Hatodik Ember Díja mellett 2010-ben világbajnokságot nyert a Team USA-jel, korábban, 2004-ben pedig bronzérmet az athéni olimpián. 

14 éves NBA-pályafutása alatt (1999-2013) fizikális problémái, súlyosabb sérülései nem voltak, így még komoly hasznára lehet a Laboral Kutxának, különösen azért, mert európai szemmel is kiemelkedően sokoldalú nagyemberről van szó. 208 centiméteres magasságához képest kiscsatárt és erőcsatárt is remekül játszott az NBA-ben, a palánk közelében nagyon jó védőnek számított, remekül lepattanózik, támadásban labdavezetésből is veszélyes, de a hárompontosokat, középtávoliakat is nagyon jó százalékkal dobja - ha formában van. Nála mindenképp a forma a nagy kérdés, mivel azóta, hogy 2011 decemberében elcserélték Dallasba, csak időszakosan tudta megközelíteni korábbi teljesítményét. 

Hanga Ádám mindenesetre ismerheti a játékát - korábban a Los Angeles Lakersnek szurkolt, így rengeteget láthatta a pályán Odomot. 

FRISSÍTÉS: a délelőtti órákban hivatalossá is vált, Lamar Odom két hónapos szerződést köt (havi körülbelül 50 ezer dolláros fizetésért), ami a szezon végéig meghosszabbítható. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus