Lazeric Jones az Olaj új irányítója

A Görögországból érkező Lazeric Jones próbajátékon győzheti meg az Olaj szakmai stábját arról, hogy szükség van-e rá a 2014/15-ös idényben.

A Szolnoki Olaj KK hivatalos közleménye:

"A Szolnoki Olaj KK szerződést kötött Lazeric Jones-szal. Az amerikai irányító - aki az előző idényben Görögországban játszott – ma este érkezik Szolnokra és a holnapi orvosi vizsgálatot követően kapcsolódik be csapatunk felkészülésébe. A játékos a hétvégi lengyelországi tornán mutatkozik be és próbaidejének lejárta után a szakmai stáb dönt arról, hogy életbe lép-e a megállapodás"

Jones 24 esztendős játékmester. A John A. Logan egyetemi előkészítőre járt két évig (2008-2010), és a UCLA utóbbi 30 évének mindössze a harmadik olyan játékosa volt 2010-ben, aki ilyen intézményből lett a Bruins kosarasa. 2010/11-ben is kezdő volt mind a 34 meccsen, egy idénnyel később pedig az együttes csapatkapitányává is választották, a Pac-12 konferencia második legjobb ötösébe került a szezon végén, és 13.5 pontot, 4.1 gólpasszt, valamint 3.5 pattanót átlagolt.

A 2012-es drafton nem kelt el. Játszott a Sacramento Kings nyári ligás csapatában, de a 2012/13-as idényt az izraeli Maccabi Rishon LeZion gárdájánál töltötte. Tavaly a görög K.A.O.D alakulatában pattogtatott, akikkel 6. lett a görög alapszakaszban - a rájátszás első körében a Panionios kiejtette őket 2-0-val. 28 meccsen játszott, 28.8 perc alatt 13.6 pontot, 2.9 pattanót, 2.6 gólpasszt, 1.3 labdaszerzést és 3.8 eladott labdát átlagolt, a triplákat pedig 45.5%-kal dobta.

Idén megfordult a Chicago Bulls nyári ligás csapatában, de nem tudott magának helyet szorítani egy edzőtábor-meghívás erejéig. Érdekesség, hogy a Bullshoz más köze is van: a Chicago jelenlegi sztárja, Derrick Rose mögött játszott a középiskolában, a Simeon Career Academy-n (Rose 2007-ben, Jones egy évvel később végzett).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus