Lazeric Jones is megpróbálja, ami sikerült Holiday-nek

Idén Lazeric Jones került be a Szolnoki Olaj KK-ból az NBA egyik csapata, a New Orleans Pelicans nyári ligás keretébe.

Mint ismert, a 2013/14-es idényben a Szolnoki Olaj KK-val magyar bajnokságot és magyar kupát nyerő Justin Holiday a Golden State nyári ligás csapatában folytatta, és ott annyira jól ment számára a játék, hogy kivívott magának egy helyet az oaklandiek 15 fős alapszakaszkeretében. A több mindenkit kipróbáló Steve Kerr be is vetette néha, így az egész szezonra megragadt a csapatnál, akik végül NBA bajnoki címet szereztek nem is olyan rég.

Lazeric Jones szeme előtt valami hasonló lebeghet, hiszen a 2014/15-ös idényben megvolt neki a magyar bajnoki és kupaelsőség az Olajjal, most pedig megy a nyári ligába, a New Orleans Pelicanshez. Holiday-nek a liga egyik legnagyobb sztárja, Steph Curry "jutott" csapattársnak, Jones pedig a szintén Top5-ös népszerűségű, leendő MVP-nek jósolt Anthony Davisszel kerülhet egy csapatba.

Hogy mennyi esélye van az edzőtáborba vagy a végső keretbe jutni, azt egyelőre nehéz megmondani. Jrue Holiday - Justin öccse - folyamatosan sérült, most már két éve van egy fáradásos törés a jobb sípcsontjában, így miatta mindenképpen kell a biztosíték. Tyreke Evans szokott beugrani egyes posztra a helyén, de a többiek helyzete bizonytalan. Tony Douglas kontraktusa nem garantált és egyébként is kérdés, mennyire akarják tartani - egy alacsony shooter inkább -, Norris Cole pedig korlázott szabadügynök, egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy marad az együttesnél, mert lehet kérője.

Az ő kettejük sorsa sorsdöntő lehet Jones szempontjából, mert ha maradnak, nehéz lesz elérnie, hogy mégis helyet kapjon a minimum 13, maximum 15 fős állományban.

Érdekesség, hogy a Memphis Grizzliesnél ott lesz az ex-fehérvári Tony Crocker.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus