Lemondott a Kecskemét elnöke

Dr, Homoki Tamás azután mondott le erről a tisztségről, hogy alpolgármesterré választották, szerinte ez így tiszta

Másfél hónapja látja el az alpolgármesteri feladatokat Kecskeméten Dr. Homoki Tamás. A jogi szakember lemondott vezető tisztségéről a KTE Kosárlabda Klub Kft-ben, ezentúl szurkolóként izgul majd a lelátón a csapatért.

„Itt nem valamilyen jogi kérdésről, vagy az időm beosztásáról van szó, hiszen jogi összeférhetetlenség nincs, és az időmbe is beleférne a kettős szerep. Ez számomra erkölcsi és morális kérdés. Önszántamból, belső meggyőződésből döntöttem úgy, hogy lemondok mind az elnöki posztról, mind pedig a tulajdoni hányadomról. Ezt már akkor eldöntöttem, amikor felkértek az alpolgármesteri posztra, a klub tulajdonosait így nem érte váratlanul a lépésem. Felkészültünk erre az eshetőségre is.”

Dr. Homoki Tamást október 22-én választották alpolgármesterré, a törvényi határidők betartásával összehívott taggyűlést november 17-én tartotta a klub, ekkor mondott le minden tisztségéről. A klub vezetősége természetesen intézkedett arról, hogy megmaradjon a mindenkori tulajdonosi képviselet és felügyelet.

„Korábban is úgy gondoltam, és ez most sincs másképpen, számomra fontos a tiszta közélet. Alpolgármesterként a jogi ügyek tartoznak hozzám, a sportban nincs feladatom. Mégis úgy érzem tisztességesnek, hogy a kosárlabdával kapcsolatos tisztségeim megszűnjenek. Ezzel együtt természetesen nem fordulok el a sporttól, magam is sokat mozgok és gyerekkorom óta imádok különféle sporteseményekre járni. Mostantól azonban szigorúan csak szurkolóként leszek ott a lelátókon.”

forrás: ktekosar.hu
fotó és slide: kecskemet.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus