Lengyel elődöntős amerikai irányító Sopronban

Kéthetes próbajátékra érkezik a Soproni Sördögök csapatához Korie Lucious, a 25 éves, 180 centi magas, 77 kilós irányító, aki az előző évadban a lengyel bajnokságban 4. helyen végző Rosa Radom együttesében kosarazott.

Lucious első európai évadját töltötte a lengyel együttesnél, amelyben 43 mérkőzésen szerepelt. A Rosa Radom együttesében az irányító meccsenként átlagban 27,3 percet játszott, 12 pontos és 4,1 gólpasszos átlaggal segítette a lengyel bajnokság elődöntőjéig együttesét. Lucious mezőnyből közel 40, a büntető vonalról pedig csaknem 80%-os pontossággal célzott, a triplákat pedig 30.9%-os találati aránnyal értékesítette.

A Sopron által kiszemelt kosaras egyetemi éveiben játszott 3 évet a Michigan State csapatában, majd egyetemet váltott, s emiatt egy szezont ki kellett hagynia. Utolsó egyetemi évét már az Iowa State csapatában töltötte, s ebben a  szezonjában,  a 2012-13-as évadban 10,1 pontot és 5,6 gólpasszt átlagolt.

Sabáli Balázs a Sopron edzője honlapunk érdeklődésére elmondta, a klub próbált a végsőkig kitartani Thomas Jermaine mellett, aki azonban kivárt. A klub viszont tovább már nem tudott. A Sördögök szakvezetője kifejtette: több jelölt is volt a posztra, szakmai stáb elég sok kosarast megnézett. Akadtak közöttük újoncok, rutinos, Európában már több évet "lehúzó" kosarasok is, s olyanok is, mint Lucious, aki egy európai szezonon van túl. A Sördögök vezetőedzője látott több videót a klub ajánlatát elfogadó Luciousról, úgy az egyetemi időszakából, mint a tavalyi lengyelországi szerepléséről.  Az edző szakmailag még azért nem akart vele kapcsolatban mélyebb elemzésekbe bocsátkozni, mert a kosaras első lépésben kéthetes próbajátékra érkezik (a tervek szerint) csütörtökön Sopronba, s majd ha élőben látja játszani, akkor formál véleményt róla. Lucious majd a hétvégi Göcsej-kupa három, valamint a jövő hét végén Sopronban rendezendő Krasznai-kupa két mérkőzésén győzheti meg a szakvezetést, rá van szüksége a Sördögök csapatának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus