Lóránt tavalyi csapattársa az Alba Fehérvárnál

A Lóránt Péterrel az előző szezonban, a Pesarónál egy csapatban játszó Anthony Myles a TLI-Alba Fehérvár legújabb játékosa.

A klub közleménye saját honlapján:

"Myles 196 cm magas, 2-3-as poszton is bevethető játékos, aki távolról is eredményesen dob. A játékos érkezése a hét végén vagy a jövő hét elején várható."

A 23 esztendős kosaras egyébként második évét kezdi Európában, 2014-ben végzett a Rider egyetemen. Itt folyamatosan nőtt játékperceinek és lehetőségeinek száma, utolsó évében 31 mérkőzésen 33 perc alatt 16.2 pontos átlaga volt - 45%-kal dobta a duplákat és 37.7%-kal a hármasokat, hasonlóan dobott tehát kintről, mint az Alba másik légiósa, Chery. Volt emellett 4.3 pattanója és 2.2 gólpassza is meccsenként, és ami feltűnő, hogy a sok triplája mellett (5.1-et vállalt átlagban meccsenként) a gyűrűt is támadta, átlagban 6.4-szer állhatott a vonalra találkozónként, ezeknek a 75.9%-át pontra is váltotta.

Cheryvel ellentétben ő már megszokhatta Európát, az előző idényt ugyanis Lóránt Péter előző együttesénél, a Consultinvest Pesarónál töltötte, fél évig együtt is játszott tehát a magyar magasemberrel, ők összeszokott párost alkothatnak. Myles itt 22 találkozón 11 pontot hozott átlagban, de a hatékonyságán van mit javítania - a duplákat itt is 44%-kal dobta, viszont csak 2.4 kiharcolt büntetője volt meccsenként és mérkőzésenként 5 vállalt hármasát csak 26.4%-kal értékesítette.

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus