Ma jöhet a folytatás Grúzia ellen

A Portugália elleni győzelmet követően máris itt az újabb tétmérkőzés a magyar férfi válogatott számára, hiszen ma este 18:00-kor az első fordulóban Csehországot legyőző Grúziát fogadják Vojvodáék Kecskeméten - a találkozót élőben közvetíti a Digi Sport.

A mai ellenfélről korábban írtunk már egy hosszabb elemzést, kőkemény meccsre van kilátás Zaza Pachulia és társai ellen. Mindenesetre a luzitánok elleni idegenbeli sikert követően gyakorlatilag ha a hazai meccseinket hozzuk, már elég lehet az üdvösséghez.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szerint ez a találkozó egy igazi csemege lesz, ahol a nézők NBA-játékosokat, Euroligában pattogtató kosarasokat láthatnak. A portugálokhoz képest a grúzok statikusabbak és erősebbek, kevésbé rohanósak, más típusú játékot kell ellenük játszani - ráadásul jóval nagyobb játékerőt képviselnek, mint Limáék.

- Óriási lökést adhat nekünk a vasárnapi győzelmünk. Nagyon készültünk rá, örülök neki, hogy fegyelmezett, kemény védekezésünk meghozta gyümölcsét. Szerintem ők az oberwarti győzelmük után egy kicsit lebecsültek minket, nekünk viszont sikerült remekül feltérképeznünk őket - emlékezett vissza a vasárnapi meccsre Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. - Mondanom sem kell, hogy a csehek és a grúzok már eggyel magasabb szintet képviselnek, hiszen NBA-s és Euroligás játékosaik vannak. Nem tartoznak Európa sztárjai közé, de azért elég extrák. Reményeim szerint most már eljutottunk oda, hogy az olyan extra csapatok ellen, mint például a lettek, grúzok vagy csehek, lehetnek győzelmi esélyeink.

Az első találkozón szoros meccset játszottak Csehország ellen, amit a negyedik negyedben döntöttek el a maguk javára két fontos játékosuk, Ricky Hickman és Manuchar Markoishvili nélkül - ők egyébként most sem lépnek majd pályára. Ennek ellenére jókora lökést adhat a magyar csapatnak a vasárnap aratott húszpontos győzelem, ami sokat segíthet a Messzi István Sportcsarnok közönsége mellett.

A derbit 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti a Digi Sport 1, de ha valaki nem kerül a képernyő elé, az onlajnok.com a helyszínről, szövegesen tudósít, szintén élőben, illetve az élő statisztikát a fibaeurope.com oldalán is követhetitek majd.

Hajrá magyar kosárlabda!

fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus