Magyarország a második kalapban

Kihirdették a 2017-es Eb-selejtező sorsolásának kalapjait - Magyarország a második kalapban kapott helyet, pénteken csoportbeosztás.

2016. január 22-én, azaz pénteken, Münchenben rendezik majd az 2017-es Európa-bajnokság selejtező-csoportjainak sorsolását, ehhez pedig elkészítették ma a beosztást is. 27 ország indul majd a selejtezőkön, ezek a nemzeteket négy kalapba rakták, Magyarország pedig nagyon előkelő helyet kapott a második kalapban - gyakorlatilag a 2015-ös Eb-n résztvevő országok után a legelőkelőbbet.

A csapatokat 6 darab 4 fős, illetve 1 darab 3 fős csoportba fogják sorsolni pénteken. A 7 darab első helyezett mellett a 4 legjobb második jut majd ki a kontinensviadalra - a csoportmásodikok összehasonlításánál a 4 fős csoportokban az utolsó helyezettek elleni eredményeket nem fogják számolni, így lehet majd különbséget tenni az egy darab 3 fős csoport és köztük.

13 ország már kint van a 2017-es Eb-n: az előző kontinenstorna első két helyezettje, a már biztos riói résztvevő Spanyolország és Litvánia. A négy rendezőország, Törökország, Románia, Finnország és Izrael szintén automatikus helyet kaptak az Eb-n, illetve a Törökország melletti másik 7 európai válogatott, amely részt vesz az olimpiai selejtező tornákon: Horvátország, Csehország, Franciaország, Görögország, Olaszország, Lettország és Szerbia.

A selejtező-sorsolás kalapjai:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus