Marcel Tenter az Alba Fehérvár új vezetőedzője

Csütörtök délután sajtótájékoztató keretein belül mutatta be új vezetőedzőjét a székesfehérvári klub, aki nem más, mint a hazánkban korábban játékosként is megfordult Marcel Tenter. 

 

- A célunk az volt, hogy ugyanazt a stílust folytassuk, ami az Alba Fehérvárt mindig is jellemezte. Ismét egy fiatal, ambiciózus edzőt szerettünk volna hozni. Marcel (Tenter – a szerk.) már tavaly is képben volt, idén sikerült is megszereznünk. Vele együtt ismét a négy közé kell kerülnünk a következő szezonban - mondta el Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke. 

- Miután nem jutottunk a négy közé a bajnokságban, a menedzsment úgy döntött, hogy edzőt váltunk. Olyan szakvezetőt kerestünk, aki már ismeri a csúcsra vezető utat, akinek van már tapasztalata győztes csapatnál. Marcellel 1+1 éves szerződést kötöttünk. A következő három napban feltérképezi majd a szerződés alatt lévő játékosainkat és ezután keressük majd a légiósokat. Marcel mögött 11 éves profi karrier áll, játszott Magyarországon és több évet a Bundesligában és Izraelben is. Négy nyelven beszél és edzőként is nagy sikereket ért el - nyilatkozta Halm Rolland szakosztály-igazgató. 

Az Alba Fehérvár újdonsült vezetőedzője, Marcel Tenter elmondta: "Nagyon örülök, hogy az Alba Fehérvárhoz szerződtem és ilyen vezetőkkel dolgozhatok együtt, mint Dávid Kornél és Halm Rolland. Ismerem az Alba történelmét, tudom, milyen dicső múltja van. Edzői filozófiám szerint mindenképpen a védekezésre szeretnék építeni, de persze én is kedvelem a szép zsákolásokat, a látványos játékot. Szeretném azokat a sikereket megismételni, amiket Romániában is elértem."

Kép: feol.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus