Marcus Ware a Nyíregyháza új négyese

Új légióst igazolt a Nyíregyháza a távozó Lekli József helyére: Marcus Ware csütörtökön csatlakozik Sitku Ernő csapatához.

A szon.hu interjúja a MARSO Nyíregyháza vezetőedzőjével:

Február 26-án, vagyis a Marso-Nyíregyháza szombati, Körmend elleni hazai meccs előtti napon zárul az átigazolási időszak a férfi kosárlabdázóknál, így ez az órák az utolsó esélyét kínálják a keret átalakítására. Illetve ha más személyi kérdésben is lépni akar(t volna) a vezetőség, az ügyben sincs már túl sok vesztegetnivaló idő.

– Ilyen negatív sorozat után úgy gondolom minden csapatnál felmerülne a változtatás gondolata, erről többször is egyeztettünk Sitku Ernővel – mondta Oláh István, a csapatot működtető Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A korábban megfogalmazott ultimátum a Szeged elleni győzelemmel teljesült, most pedig már olyan szakaszában tart a bajnokság, amikor nem lenne elegáns a szakmai igazgató lemondása, sem pedig az, ha mi bíznánk meg mást a feladattal. A megbeszélések során Sitku Ernő vállalta a klub és a szurkolók felé, hogy a módosított célt, vagyis az egyenes ági, tehát playout-párharc nélküli bentmaradást eléri a csapattal. Ehhez a vezetés új játékos szerződtetésével segíti őt és csapatot, a négyes poszton bevethető Marcus Ware papírjai a nemzetközi szövetség közbenjárásával megérkeztek, a kosaras pedig csütörtökön csatlakozik hozzánk.

Ware egyetemi karrierjének nagy részét a Monmouth egyetemen töltötte, utolsó évében került a Niagara Universityre, ahol 8.3 pontot és 5.9 pattanót átlagolt. 2014 nyarán állt profinak, és a német másodosztályban, a BIS Baskets Speyernél 11 pont és 5.1 pattanó voltak a mutatói. Ezt az idényt a skót Glasgow Rocksnál kezdte, ahol 11.65 pontot és 5.65 pattanót tett a közösbe fellépésenként, 20 találkozó alatt, innen került most Nyíregyházára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus