Mario Edwards a Sopron új próbajátékosa

A Soproni Sördögök együttese új próbajátékost tesztel majd a jövő héttől, a kettes poszton bevethető Mario Edwards az alapszakasz elején, kéthetes próbajátékon győzheti meg a soproni szakvezetést arról, véglegesítsék szerződését a szezon végéig.

Az igazolásról a csapat hivatalos honlapja, az sakc.hu számolt be.

Az 1988-as születésű, tehát 26 esztendős, 191 centi magas Mario az előző évadban Koszovóban kosarazott a KB Peja nevű együttesben, amelynek színeiben két sorozatban is szerepelt. A Balkán Ligában 8 meccsen játszott, meccsenként nem egészen 19 percet, és 6,3 pontos, 2,5 gólpasszos és 2,1 lepattanós átlagot produkált. A duplákat 45,5%-kal dobta, a triplákat 31,6%-os pontossággal értékesítette.

A koszovói bajnokságban már nagyobb szerep hárult Edwardsra. 28,6 percet játszott mérkőzésenként átlagban, s ezeken 13,2 pontot, 4,2 lepattanót és 4,9 gólpasszt átlagolt. A bajnokikon a duplákat kimondottan jónak mondható 58,2%-os pontossággal dobta a hárompontos köríven túlról 35,6-os találati aránnyal célzott, büntetőit meg közel 76%-kal dobta be.

A soproniak leendő játékosa egy szezonnal korábban 10 mérkőzés erejéig az osztrák Oberwart csapatában szerepelt. A felsőőrieknél meccsenként átlagban 33,6 percet töltött a pályán, 41%-os dupla, 34,8%-os triplamutatóval, valamint remek, 88,9%-os büntetőzéssel 15,1 pontos átlagot hozott össze. Volt még mellette 4,6 lepattanója és 3,1 gólpassza meccsenként.

Mario Edwards első lépésben két hét próbajátékra érkezik az SKC-hez, a Mansfied&Associates ügynökség jóvoltából. Edwards csak a Sopron pénteki, szombathelyi, este fél 7-kor kezdődő Falco elleni, (ingyenes) a bajnokság előtti utolsó edzőmeccse után érkezik hét végén vagy a jövő hét elején Sopronba, ez pedig azt jelenti, hogy tudását már csak élesben, az első két bajnokin tesztelheti a szakvezetés.

Az előző idényéről készült highlight-videó:

Forrás - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus