Marko Djeraszimovics is hosszabbított Kecskeméten

A szerb légiós nyolcadik szezonját kezdi meg a csapattal a következő idényben - vele készített interjút a KTE hivatalos honlapja.

A ktekosar.com számolt be Djeraszimovics hosszabbításáról:

Forray Gábor vezetőedző, Wittmann Krisztián csapatkapitány, valamint Karahodzic Kemal és Rastko Dramicanin után a KTE-Duna Aszfalt újabb rendkívül fontos tagja kötelezte el magát a következő szezonra: Marko Derasimovic továbbra is Kecskeméten kosarazik, mert mint mondta, nincs oka a váltásra.

Ikon? Legenda? Korszakos alak? Szinte mindegy is, melyik jelző kerül elő Marko Derasimovic kecskeméti jellemzésére. A szerb játékos ugyanis végképp a legnagyobb helyi legendák közé lépett. Teljesítményével, profizmusával, alázatával 2011 óta alapembere a csapatnak, játékával vezére a társainak és sportemberként példaképe a fiataloknak. Kecskemét történetében soha nem volt olyan külföldi játékos, aki ennyi ideig szolgálta volna a várost. És az egész magyar bajnokságban jelenleg ő az a kosaras, aki a legrégebben szerepel egyazon csapatban. A 2018-19-es lesz a 8. szezon, amelyben kecskeméti mezben szerepel.

Ráadásul igen magas szinten, hiszen több szezonban volt a legjobbak között vagy a pontlistán, vagy a VAL-kategóriában (a jelenlegi bajnokságban 16,56-os pontátlaggal a 13. a listán).

- Egy évvel meghosszabbította a szerződését, jövőre is Kecskeméten játszik majd. Milyen érzésekkel írta alá új szerződését?

- Öröm volt bennem, boldog vagyok, hogy jövőre is Kecskeméten játszhatok. Számomra nem volt kérdés, hogy akarok-e maradni, avagy sem. Annak is örülök, hogy formálódik a jövő évi keret, hiszen Wittmann Krisztián, Rastko Dramicanin és Karahodzic Kemal is aláírta az új szerződését. A csapat nagy része együtt marad, ami mindenképpen jó.

- 2011-ben érkezett a csapathoz. Akkor gondolta volna, hogy a karrierje nagy részét Kecskeméten tölti majd?

- Egyáltalán nem. Amikor ideigazoltam, akkor én is és a feleségem is nagyon jól éreztük magunkat, szerettünk volna maradni. De hét szezon sok idő, ezt nem gondoltuk volna előre. Jól kell játszanod, jó embernek kell lenned, minden téren meg kell felelned. Valószínűleg ez a magyarázat, hogy a klub ilyen hosszú időn át számít rám. Büszke vagyok erre.

- Nem titok, hogy szinte minden szezonban voltak ajánlatai más kluboktól… 

- Kedvelem a vezetőséget, az embereket, a csapattársaimat, szeretem a várost, nagyon jól érzem magam. Nem tudom, hogy máshol is ilyen lenne-e? Hiába lett volna jobb szerződésem, nem volt okom a váltásra több. Kiváló életet élek itt és ez a legfontosabb.

- Meghatározó alakja lett a kecskeméti kosárlabdázásnak, több, mint kétszáz bajnoki mérkőzést játszott már a csapat mezében. Mit gondol, meddig tarthat még a pályafutása?

- Harminchárom éves vagyok, sokan ekkorra már kiégtek. Addig szeretnék kosárlabdázni, amíg csak bírok. Vigyázok az egészségemre, minden nyáron keményen dolgozom, hogy jó formában tartsam a testemet. De tudom, egyszer eljön az a pillanat, amikor már nem lesz annyi motivációm, és a testem jelzi, hogy itt az idő… De tudja mit, ne beszéljük erről, mert ez most még egyáltalán nem aktuális!

Forrás - ktekosar.com
Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus