Marko Kolaric magyar állampolgár lett

Az Egis Körmend csapatával dolgozik a 211 cm magas szerb játékos, aki magyar felmenői révén hónapokkal ezelőtt benyújtotta honosítási kérelmét. Ennek alapján Marko Kolaric honosítása ma megtörtént. A körmendi városházán letette az állampolgársági esküt, így magyar játékosként erősítheti a körmendi klubot.

Az 1984. augusztus 14-én született, 211 centi magas center eddigi karrierjéről a körmendi klub korábbi írásában már olvashattatok:

"Pályafutását a Hemofarm utánpótláskorú játékosaként kezdte, majd 2004-be az Egyesült Államokba költözött, ahol 4 évig az NCAA második divíziójában szereplő Chaminade egyetem meghatározó játékosa volt. 2008 nyarán tért vissza hazájába, itt kezdte meg profi pályafutását. A BC Novi Sad Panonska Banka csapatához szerződött, de még a bajnokság kezdete előtt Törökországba igazolt és a Canakkale Bld játékosa lett. Első európai szezonjában 27 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 16.1 pont, 8.5 lepattanó, 2.1 szerzett labda, 1.8 gólpassz és 1.2 blokk volt az átlaga.

Teljesítményére felfigyelt a nagynevű Tofas Bursa vezetősége, a 2009-10-es szezonban a török élvonalban 29 meccsen átlag 6.1 ponttal és 3.7 lepattanóval segítette csapatát. Ezt követően még 2,5 szezont húzott le a török másodosztályban. 2013 februárjában Tunéziába igazolt. A tavalyi szezonban az EuroChallenge résztvevő Bécs csapatának játékosa volt. A nemzetközi kupasorozatban hat mérkőzésen lépett pályára, átlagban 16 perc alatt 9.3 pontot és 3.2 lepattanót szorgoskodott össze."

Forrás, foto, Slide - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus