Másodszor is simán nyert a Körmend

Ezúttal Hujdurovics kimaradt, Channels viszont bemutatkozott a vasiaknál - Ferenczék 26 pontos győzelmet arattak az Oroszlány ellen.

Zárt kapus edzőmérkőzés

Egis Körmend - OSE Lions 86-60 (28-19, 21-17, 22-10, 15-14)
Vezette: Tóth K., dr. Magyari T., Németh A.

Körmend: Perry 13/3, Katura 10/6, Ferencz 11/9, Dickerson 15/9, Tóth N. 4.
Csere: Channels 10/3, Lakosa 6, Farkas 15/6, Sömenek 2, Doktor -.  
Vezetőedző: Teo Cizmic.

Oroszlány: Kiss 4, Lakosa 4, Wehner 13/3, Vukolics 8/3, Tanács -.
Csere: Hadnagy 5/3, Bocsárdi 2, Gorzsás 19/9, Magyari 2, Ughy 1, Burai -, Keller V. 2.
Vezetőedző: Vavra András.

A tegnapi naphoz képest két helyen változott a hazaiak kerete, Bordács Soma helyén a csapat ötödik légiósa, Wesley Channels is bemutatkozott a mai mérkőzésen, míg Nermin Hujdurovic ma nem lépett parkettre.

Két vendég büntetővel indult meg a pontgyártás, a rendre csak kintről próbálkozó hazaiaknál Ferencz küldte helyére az első triplát. A vendégek ismételten tudták tartani magukat, ugyanis hiába kerültek helyükre a körmendiek távoli kísérletei, Vavra András tanítványai sem maradtak le a triplagyártásban. A negyed végére már tíz pont fölé kúszott a vendéglátók előnye, de büntetőkkel még vissza tudott jönni az OSE a tíz pontos határon belülre.

A második negyed elején védekezésben és támadásban egyaránt nagyobb tempót diktált a Körmend, Farkas és Tóth büntetőivel egészen 14 pontig tolta a távolságot a piros mezes alakulat. Egy kisebb hazai rövidzárlatot próbált kihasználni az Oroszlány, pár nehéz pillanatot okoztak is Lakosáéknak, de a félidőhöz közeledve visszaállt a 15 pont körüli differencia.  Farkas két hármast vállalt és értékesített villámtempóban, de érkezett a válasz vendég részről, olyannyira, hogy 13 pontig zárkóztak fel Kissék. A vendégeknél egyértelműen Gorzsás emelkedett ki, aki 8(!) játékperc alatt 15 ponttal, közte három hárompontossal terhelte meg a körmendi gyűrűt. 

Channels 16 másodperc alatt egy triplát és egy labdaszerzés utáni duplát értékesített a harmadik játékrész kezdetén, egyre kevésbé tudta tartani a lépést az Oroszlány és Perry hárompontosa után már 21 egység állt a felek között. Elsősorban Channels és Perry feltartóztatása okozott komoly gondot a vendégeknek, a Körmend védekezésének feltörésén felül. Ma sokkal korábban eldőlt a mérkőzés, ugyanis a negyed végén már 25 pontot számolt a vendéglátó ellenfelére.

Perry a negyed elején bemutatott látványos labdaszerzései könnyű kosarakhoz juttatták a hazaiakat, s már a harminc pontot közelítette a különbség. Vavra András időkéréssel próbált még egy utolsó erőtartalékot előhozni játékosaiból, Wehner triplája és Burai büntetője faragott a tetemes hátrányból. De a hazaiakban több energia volt a mai napon is és - bár az OSE 7-0-s etapot futott az utolsó percekben - végül 26 ponttal múlták felül az egyébként jól helytálló és minden dicséretet megérdemlő Oroszlányt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus