Matt Tiby az ASE új erőcsatára

A mindkét palánk alatti pozícióban bevethető amerikai idén végzett a Wisconsin-Milwaukee Egyetemen, ahol csapata legjobb dobója és lepattanózója volt.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

A 203 centi magas, 104 kilós magasember az Iowa állambeli Urbandale városából származik, ott is végezte a középiskolát. Ezt követően került a Wisconson-Milwaukee egyetemre, ahol évről évre fejlődve egyre inkább húzóemberré és a csapat vezérévé nőtte ki magát. Harmadévesként 13.3 pontos, valamint 7.8 pattanós átlagának köszönhetően a konferencia második ötösébe választották, majd végzésként még ezeken a számokon is emelni tudott, ekkor 15.6 pont és 8.2 lepattanó került a neve mellé meccsenként, ami már konferencia legjobb ötösébe való bekerült jelentette. Külön kiemelendő, hogy nem csak a palán alatt, de középtávolról és a triplavonalon túlról is eredményesen céloz, utolsó évében 37.5 százalékkal lőtte a hármast. A draft előtt meghívást kapott a Milwaukee Bucks csapatától is felmérőre, de végül nem került kiválasztásra, így az európai karrier mellett döntött.

Személyében egy újabb rakkolós, erőszakos, az első perctől az utolsóig ugyanazon a fordulatszámon zakatoló játékos érkezik a csapathoz, aki bár mérete nem éppen egy klasszikus ötös centeré, agilitásának köszönhetően az egyetemen is sokszor szerepelt ötös poszton. Mint azt a videói is mutatják, a triplát egy pillanatig nem hezitál elvállalni, ráadásul meglehetősen eredményesen is teszi, remélhetőleg sokszor tapsolhatunk majd a Tiby-triplák után idén. Leigazolásával újabb kombó-játékossal bővült a keret, így tovább nőnek Petrauskas mester lehetőségei a csapat összetételére.

Ezzel befejeződtek az idei nyárra tervezett erősítések, a klub egyelőre nem tervezi feltölteni az ötödik légiós helyet. Azonban ha a szükség úgy hozza, és a szakvezetés úgy látja jónak, akkor érkezhet még egy idegenlégiós, az anyagi feltételek adottak hozzá.
 

Forrás - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus