Még lehet nevezni

Csütörtök éjfélig lehet nevezni a szeptember 27-én, szombaton a Kosárlabdázás Napja rendezvény keretében, a Városiligeti tó medrében rendezendő streetball fesztiválra.

A szervezők természetesen már az időjárás előrejelzéseket is figyelik, szombatra kellemes, amolyan igazi streetball-os idő várható, eső nélkül úgy 20 fok körüli hőmérséklettel. A rendezvényen több meghívásos viadal is lesz, s természetesen, mint minden ilyen rendezvénynek fénypontjai, lesznek majd az ügyességi versenyek is.

Programtervezet:
- Budapest 3x3 Kupa     Regisztráció: 8:00-tól, Kezdete 9:00
- Kenguru Open             Regisztráció: 8:00-tól, Kezdete 9:00
- Budapest Open           Regisztráció: 8:00-tól, Kezdete 9:00
- Kenguru Final             Mérkőzések kezdet kb. 11:00-tól
- Streetball Final            Mérkőzések kezdet kb. 11:00-tól
- Dobóversenyek           10:00-tól
- Kenguru dobóverseny   Kenguru versenyirodán kell majd érdeklődni.

A fesztivált a remélhetőleg minél nagyobb számban kilátogató érdeklődő számára változatos zenei programok színesítik, s a tervek szerint a sikeres utánpótlás csapatokat is köszöntik majd.

A rendezvényre kilátogatók az alábbi kiegészítő programok közül válogatohatnak majd:

Fellépők:
- 10:30 Jamnastyx freestylosok
- 11:00 Dér Heni
- 12:30 Starlight Dance Company
- 12:45 Beerseewalk
- 13:00 U17-es VB bronzérmes lányok és '84-es eredeményes férfi válogatottunk köszöntése
- 13:30 Hot Girly Dance    
- 13:35 Király Viktor
- 14:20 BLR - FURA CSÉ
- 14:45 OTP Junior zsákolóverseny
- 15:15 Face Team    

A 13 órai programpontnál érdemes egy kicsit időzni, megállni. Friss, régi és szép, nagyon jelentős kosaras eredményekre emlékeznek szombaton majd kora délután. Az idei nyár kiemelkedő magyar sikere volt U17-es leány válogatottunk történelmi sikere, bravúros bronzérme a csehországi világbajnokságon. 30 évvel ezelőtt pedig férfi vonalon ért el magyar csapat, ha nem is világra, de talán mondhatjuk: Európára szóló sikert. 1984-ben a magyar ifi válogatott megnyerte az Ifjúsági Barátság Versenyt, amely az akkori volt szocialista országok fiataljainak versengése volt. És akkor még bőven létezett a nagy Szovjetunió, azaz azok az országok, amelyeknek válogatottjai az utóbbi években útját állták férfi nemzeti csapatunknak - Grúzia, Fehéroroszország, Ukrajna, Lettország, valamint a ma is nagyhatalomnak számító Oroszország és Litvánia, és még jó néhány volt szovjet tagállam sportolói, így kosarasai is akkor még egy ország, jelesül a Szovjetunió színeiben versengtek. Csehszlovákiát is igen magasan jegyezték akkoriban, no meg Bulgáriát és Kubát szintén. Nos, Lukács Sándor vezetésével akkor a Gál László, Halm Rolland, Hegedűs Péter, Kalamár Zoltán, Kis Attila, Jankovics Zsolt, Kárpáti Zsolt, Krasovec Péter, Lesti Gábor, Makó Tibor, Porubek Tamás, Simon Sándor összetételű, s igen sokra hivatott, tehetséges, 1967-68-as születésű kosarasokból (Halm Rolland '69-es) álló társaság 1984-ben, Szolnokon többek között ezen országok legjobbjai előtt tudta megnyerni ezt a viadalt, amely egy roppant értékes trófeának számított akkoriban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus