Megint simán legyőztük a szlovákokat

A magyar férfi kosár válogatott ma ugyan egy kicsit jobban megizzadt a szlovákok elleni felkészülési meccsen, mint tegnap este, de ezúttal is könnyedén, 72-51-re győzött.

Felkészülési mérkőzés, Kecskemét
Magyarország - Szlovákia 72-51 (20-13, 16-15, 17-12, 19-11)

Magyarország: Wittmann -,Vojvoda 8, Benke 15/9, Tóth N. 1, Keller 7.
Csere: Eilingsfeld 8, Perl 10/3, Pongó M. 3/3, Váradi 6/6, Kovács 9/6, Tóth Á. 5.

A meccs teljes statisztikája ezen a linken elérhető!

Szorosabban kezdődött az összecsapás, mint egy nappal korábban, most a szlovákok még a nyitó percekben sem engedték el a mieinket - 11-11-ig szinte fej-fej mellett haladtak a felek, a felvonás vége azonban megint a magyar csapaté volt, Váradi tripláival és Keller pontjaival 10 perc játék után már 7 ponttal mi álltunk jobban, leginkább három bedobott hármasunknak köszönhetően (20-13). A 12. percben ezúttal nem öt, de négy bedobott hármasnál jártunk, az első szlovák pontokra pedig a 14. percig kellett várni ebben a negyedben. Gyakorlatilag végig 10 pont környékén mozgott a távolság ebben a szakaszban, Benke és Eilingsfeld voltak a legjobbjaink ekkor, a félidőben pedig 8 egységgel vezettünk (36-28).

A fordulás után négy pontra is feljött ellenfelünk, de 41-37 után robbantottunk, Kovács Péter bedobott két újabb triplát, és emellett rengeteg büntetőt harcoltunk ki, amiket viszonylag jó hatásfokkal értékesítettünk (ebben a negyedben 5/7 a vonalról) - a szlovákok nagyon megálltak a harmadik negyed második felére, így 13 pontra hízott előnyünk (53-40). A végén semmi kérdés nem volt afelől, hogy újra a mieink nyernek - eleinte 10 pont környékén tartotta magát Szlovákia, de a meccs utolsó periódusa megint Sztojan Ivkovics csapatáé volt, három hármast ebben a negyedben is beszórtunk Benke és Perl révén, a végén pedig Tóth Ádám is bedobott két duplát, így végül 72-51-re nyertünk.

A két szövetségi kapitány, Wittmann Krisztián és Keller Ákos értékelését a nemzetisport.hu-n elolvashatjátok!

Foto, Slide - MKOSZ Kosarsport facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus