Megvan a harmadik paksi légiós is

Nem sokkal Deonta Vaughn leigazolása után a harmadik légiósát is megtalálta az ASE, Durrell Summers személyében. Vaughnhoz hasonlóan Summers is nagyon jó egyetemről érkezik, ő Michigan State-en végzett, ugyanott ahol többek között a legendás Magic Johnson, vagy Zach Randolph, Jason Richardson, Shannon Brown, Draymond Green és Alan Anderson. 

A 196 centiméter magas, 93 kilogramm súlyú hátvéd egyetemi karrierje során 161 triplát értékesített, amellyel hatodik az iskola örökrangsorában. 2010-ben az NCAA Final Four-t is megjárta a csapatával, ami igen komoly teljesítménynek számít.

Az egyetemet követően - miután nem kelt el a drafton - a D-League-ben próbálkozott, ahol a Maine RC csapatánál kapott lehetőséget. 12 meccsen került pályára, 11 pontot átlagolt, majd egy sérült játékos pótlására egy két hetes időszakra elvitte a francia másodosztályú Boulogne, ám annak felépülte után nem tartottak rá igényt. A tavalyi szezonban már 50 meccset tolt a D-League-ben, immáron jelentősen jobb statisztikákkal. Átlagosan 31 perc jutott számára az Idaho State csapatában, ez idő alatt pedig 16 ponttal, 4 lepattanóval és 2 gólpasszal segítette csapatát. A szezon végeztével sem pihent, inkább kiruccant Venezuelába, ahol 10 meccsen átlagosan 17.5 pontot és 4.6 lepattanót tett be a közösbe.

Summers draft jellemzése szerint támadó és védőoldalon egyaránt képes kiemelkedőt nyújtani. Sokat mozog labda nélkül is, emellett azt is megemlítik, hogy remekül bontja a védelmet. Megemlítik, hogy az egyetemi évei alatt folyamatosan romlott a dobószázaléka, ám az azóta eltelt két profi szezonjában képes volt ezeket ismét 50 százalék környékére emelni.

Summers egy évre írt alá Paksra, és várhatóan a holnapi nap folyamán érkezik meg. amennyiben el tudják intézni a papírokat az atomvárosiak, akkor a Nyíregyháza ellen már teljes kerettel léphetnek pályára.

Egyetemi statisztikái:

Egy apró zsákolása az NCAA négyes döntőjéről:

Még egy kis összefoglaló a fiatalemberről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus