Megvan a Paks első új igazolása!

A 25 éves amerikai irányító az elmúlt két évben bajnoki címre vezette csapatát a svéd bajnokságban

Winter Gábor és az ASE.hu tájékoztatója az új igazolásról, John Robersonról:

"A 180 centi magas  irányító legnagyobb erőssége a gyors és hatékony dobása, illetve a magas kosár IQ-ja, amelynek köszönhetően rendre remek passzokkal szolgálja ki a társait. Új játékosunk a Texasban található Plano városában született, majd itt is járt középiskolába. Hogy már akkor is kiemelkedő tehetségnek számított, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy végzős évében, 2007-ben őt választották Mr. Basketball-nak, azaz a legjobb középiskolás játékosnak Texas államban. Hogy mit is jelent ez a cím, azt mindennél jobban mutatja, hogy korábban Shaquille O'Neal, Rashard Lewis, Chris Bosh és Kendrick Perkins is elnyerte ezt az elismerést. A középiskola után a Texas Tech egyetemre vette az irányt, ahol négy éven át volt a csapat kezdőirányítója. Ez idő alatt végig megbízhatóan játszott, egyetemi karrierje végeztével pedig elmondhatta magáról, hogy az intézményt a valaha volt legjobb gólpasszadóként és tripladobójaként hagyta ott.

Profi karrierjének első éve nem sikerült túl jól, megfordult a szlovén és az ecuadori, valamint egy kisebb amerikai bajnokságban is, majd tavaly előtt novemberben megkezdte svédországi pályafutását. Nem mondhatni, hogy haszontalanul töltötte volna az idejét, ugyanis mindkét itt lejátszott szezonjában bajnoki címre vezette a Sodertalje Kingst. És hogy tényleg vezette, nem csak részese volt, annak ékes bizonyítéka a tavalyi döntő mindent eldöntő meccsén dobott 42 pontja, vagy az idei finálé utolsó találkozóján szórt 32 pontja amely után hősnek kijáró ünneplésben részesítették a társak és a szurkolók egyaránt:

Klubja szerepelt az EuroChallengeben is, ahol John igen komoly statisztikákat tett le az asztalra: meccsenként 16.8 pont és 5.3 gólpassz került a neve mellé, ráadásul több mint két hármast is betolt meccsenként. Nem rajta múlt, hogy 3-3-as mutatóval végül nem sikerült továbbjutniuk a csoportból."

Statisztikák, további videók IDE KATTINTVA, a Paks hivatalos honlapján!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus