Megvan a Pécs légiós irányítója

A 23 éves Jabril Durham jó csapatjátékos, de nem lesz könnyű dolga. 

A pvsk-panthers.hu közleménye:

Jabril Durham érkezik Pécsre, ő lehet a gárda negyedik légiósa. Az amerikai irányítónak nem lesz ismeretlen az európai kosárlabda, ugyanis az előző évet Svédországban töltötte, ahol egészen tetszetős átlagot hozott. A közel 15 pontos statisztika mellett viszont a gólpasszok tekintetében a legérdekesebb Durham, hiszen 6,5-ös assziszt átlagot hozott meccsenként. Csapatával, a Jamtlanddal egyébként hatodik lett a svéd bajnokságban, a negyeddöntőben a Sondertalje ejtette ki őket egy ötmeccses párharcban – ahol Durham brillírozot, hiszen az ötfelvonásos negyeddöntő alatt 21 pontot, közel öt lepattanó és 6,8 gólpasszt jegyzett meccsenként. Az tehát látszik, hogy az éles helyzetekben is képes a legjobbját hozni.

- Ez azt mutatja, hogy Durham jó csapatjátékos, ez pedig nekünk nagyon fontos – mondta Csirke. - Mindenképp olyan irányítót szerettem volna, aki már játszott Európában, ugyanis az előttünk álló szezon egyik nagy feladata az, hogy Demeret Attilából és Simon Kristófból is stabil, alapembert faragjunk. Ehhez pedig szükséges egy olyan légiós egyes poszton, akinek nem kell már ismerkedni az itteni játékkal. Nem lesz könnyű dolga Durhamnek, hiszen Anthony Nelsont kell majd pótolnia – igaz más stílusban játszik, mint ő. A kiszolgálás mellet erős az egy-egyekben, így egyénileg is sokat tud hozzátenni a csapatjátékhoz. Durham augusztus 28-dikán érkezik, és esetében két hét próbajátékkal kezdünk. Utána döntjük el, hogy kap-e végleges szerződést.

Ha Durham beválik, akkor tehát már készen is van csapatunk kerete – nem rossz azért, hogy már most nyugodtan lehet az előttünk álló feladatokra koncentrálni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus