Megvan a Vasas Akadémia első légiósa!

A korábban Szolnokon és Nyíregyházán is megforduló Ronnie Taylor a Vasas Akadémia első légiósa a következő idényre.

A Vasas Akadémia közleménye:

Az NB I/A-ba jutó együttes szakmai stábja már hetek óta gőzerővel dolgozik azon, hogy a lehető legjobb játékosokat szerződtesse az NB I/B-t nyerő magyar mag, illetve az újonnan érkező hazai játékosok mellé. Az első érkező a Magyarországon már magának korábban nevet szerző Ronnie Taylor, aki Szolnokon és Nyíregyházán is letette már a névjegyét a honi élvonalban. 

A pasaréti klub egy éves szerződést kötött a 34 esztendős, elsősorban egyes poszton számításba vett amerikai játékossal, Ronnie Taylorral. A 189 centis, 90 kilós irányító a 2014/15-ös szezonban a magyar bajnokság egyik legjobbjaként 19,7 pontot, 5,2 gólpasszt, 4,9 lepattanót és 1,3 szerzett labdát átlagolt hátvédeknél kiemelkedően jónak számító 61%-os TS mutatóval az akkor a bennmaradást Playout nélkül kiharcoló Nyíregyháza légiósaként. 

Ami a múltját illeti, az amerikai kosaras kiváló pedigrével érkezik Budapestre, hiszen a 2010-es évek elején a francia élvonal két legendás klubjánál, az utóbbi években stabil Euroliga-induló Limoges-nál, valamint Gulyás Róbert egykori csapatánál, a Pau Ortheznél is játszott, de korábban megfordult a német élvonalban (Griessen 46ers), 2008-ban pedig a Szolnoki Olaj színeiben szintén játszott egy fél szezont az NB I/A-ban. 

Tavaly előbb a francia másodosztályban szerepelt a BC Orchies kötelékében, majd szezon közben váltott, mivel gall csapatánál komoly anyagi problémák léptek fel. Így a második félévben a szlovák élvonalban versenyző Inter Bratislavát vezette bronzéremig a bajnokságban. Északi szomszédainknál a maga 15,4-es pontátlagával az egész bajnokság hatodikjaként végzett, 6,6 gólpasszával pedig a vonatkozó rangsor harmadikja lett.

A klub vezetése és az edzői stáb pedig bízik benne, hogy Taylor érett és stabil játéka mellett a fiatal játékosoknak is megfelelő mentora lesz sokak által dicsért mentalitásával és intelligenciájával.

Az előző két évéből összefoglalók:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus