Megvan az ASE harmadik légiósa is!

Az Atomerőmű harmadik légiósának kilétére is fény derült, Henry Dugat lesz az előző idény bajnoki ezüstérmesének játékosa - adta hírül a gárda hivatalos honlapja. 

 

Az ASE.hu közleménye:

"A 27 éves, 183 centi magas kombó hátvéd főként a kettes poszton érzi otthon magát, de alkalomadtán irányítóként is remekül helyt tud állni. Az ő leigazolásával úgy tűnik, hogy egy egyszer már remekül bevált receptet vesz elő idén Dzunic Braniszlav, és két évvel a Székesfehérváron bajnoki címe után nálunk is összeállít egy atletikus, villámléptű hátvédpárost. Anno Moore (183) és Wood (187) sem a magasságuknak, hanem a remek dobókészségüknek, játékintelligenciájuknak és gyorsaságuknak köszönhetően tartották rettegésben az ellenfeleket, és most ugyanezt a szisztémát tervezzük megvalósítani Roberson (180) és Dugat (183) révén.

Új igazolásunk, aki anno a jó nevű Baylor egyetemen végzett, tavaly a Phoenix Hagen csapatát erősítette, ahol 21 perc alatt 12 pont, 2.6 gólpassz, 2 lepattanó és 1.2 labdaszerzés került a neve mellé. Egy évvel korábban a svéd bajnokságban pattogtatott, ott csapata legjobbjaként 20.4 pont, 5.8 lepattanó, 4.8 gólpassz  és 2 labdaszerzés került fel a statisztikai lapjára meccsenként. A védekezése elsőosztályú, gyorsaságának köszönhetően remekül "halászik" a passzsávokban, majd a megszerzett labdával előszeretettel robog végig a pályán, és fejezi be az akciót.

Dzunic edző véleménye szerint egy atletikus, jó játékossal bővült a keretünk, aki Robersonnal együtt remek párost alkot majd a periméteren védekezésben, és gyorsaságának köszönhetően támadásban is sokat vér tőle. A játékos Robersonhoz hasonlóan egy évre kötelezte el magát, és szeptember elsején érkezik meg Magyarországra."

A játékosról készült három videó, amelyet az elmúlt két szezonjának, valamint főiskolás éveinek legszebb megmozdulásaiból készítettek, ITT megtekinthető. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus