Megvannak a magyar All-Star gála keretei és programja

Az MKOSZ kihirdette a november 28-ai All-Star gála programját, illetve kelet és nyugat, a B33-asok, az U20-as válogatott és az egyetemi csapat kereteit.

Az MKOSZ hivatalos sajtóközleménye:

A 2015. évi Simple All-Star Kosárlabda Gála helyszíne a SYMA Rendezvényközpont lesz.
Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 1.
Időpont: 2015. november 28., szombat

A hagyományos kosárünnep névadó támogatója az OTP Mobil új alkalmazása a Simple.

A gála csapatainak kezdőötösét idén is a közönség szavazhatta meg, a kereteket a Kelet illetve Nyugat válogatottjának szakvezetői egészítették ki.

A szervezők ebben az évben is látványos gálaelemekkel és fellépőkkel készülnek, ezzel is emelve az esemény rangját és megadva a csapatoknak és a szurkolóknak a valódi gála hangulatot.

Jegyek kaphatóak a helyszínen.

A Simple felhasználók péntek éjfélig 2500 forint helyett 1900 forintért válthatják meg elővételes jegyüket a Gálára. Az ingyenesen letölthető – szolgáltató független – alkalmazás minden Android, iOS, vagy Windows Phone okostelefonnal használható. Az így vásárolt jegyekkel nyomtatás nélkül, a gyors soron keresztül léphetnek be a felhasználók a Simple kiemelt szektorába.

A gálamérkőzés szünetében B33  All-Star bemutató mérkőzést rendezünk, ezzel is népszerűsítve a kosárlabda sportág dinamikusan fejlődő 3-3 elleni szakágát.

Program:

16:30   Kapunyitás
17:00   Rookie Game: U20 férfi válogatott – Egyetemi válogatott
17:45   Rookie Game félidejében Speciális Olimpikonok kosárlabda bemutató gála mérkőzése
18:50   Kerekes Székes Kosárlabda Kelet-Nyugat Gálamérkőzés
19:50   Felvezető Show
20:15   Kelet – Nyugat All Star Gálamérkőzés

Kiegészítő programok a főmérkőzés szüneteiben:
- Molten „Generációk csatája” Shooting Stars dobóverseny
- férfi B33 Kelet-Nyugat mérkőzés
- Zsákoló show

A mérkőzés végén Simple MVP Díj átadása.

Budapesten már hagyománya van az All-Star gáláknak

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a múltban hosszú évekig sikerrel folytatott „vidék politikát”, hogy egyre több nagyvárosban népszérűsödjön, fejlődjön a kosárlabda sportág.

Utólag megállapíthatjuk, hogy ez idézőjelben „túl jól is sikerült”, így az utóbbi években megváltozott a cél. Bár a budapesti kosárlabda, utánpótlás szinten komoly eredményeket ér el évről-évre, a felnőtt élcsapatok még nem alakultak ki. 

Az MKOSZ ezzel a rendezvénnyel is szeretné kifejezni elkötelezettségét a budapesti kosárlabda szakmai fejlesztése és a budapesti szurkolók felé azzal, hogy a legjobb játékosokat a fővárosba hívja egy gálamérkőzésre. 

A mérkőzést a televízióban (M4 Sport) felvételről tekinthetik majd meg azok, akik nem a helyszínen szurkolnak kedvenceiknek. 

Jegyek még válthatók a SYMA csarnok jegypénztárában, de idén első alkalommal kedvezményes elővásárlási akciót hirdetett a rendezvény névadó főszponzora a Simple.  Az alkalmazással vásárolt jegyek ára mindössze 1900 Ft.

(A helyszíni „aktív” szurkolóknak ajándékokkal kedveskednek a szervezők.)

Idén is a szurkolók állították össze a kezdő ötösöket az interneten, s örömmel számolhatunk be róla, hogy rengetegen szavaztak kedvenceikre. A szakvezetők a keretek kialakításánál arra is ügyeltek, hogy minden klub képviseltesse magát az All-Star csapatokban, így a lokálpatrióták is megtalálhatják saját kedvencüket a sportág ezen ünnepi eseményén.

A szavazáson összesen 22 300 szavazat érkezett a játékosokra. 

Kelet és Nyugat edzőit a klubok aktuális helyezése alapján kérték fel a szervezők.

Így alakult ki az az érdekes helyzet is, hogy Pór Péter „két fronton” is - a Rookie Game-en, mint az U20 férfi válogatott edzője, és mint Kelet másodedzője – foglalkoztatva lesz szombaton.

A kosárlabda sportág utánpótlása is bemutatkozik a Rookie Game mérkőzésen, ahol az egyetemisták válogatottja méri össze tudását az U20-as férfi válogatottal (ez a program egyébként felkészülési mérkőzés is az U20-as csapatnak).

A szervezők és a Szövetség már hagyományt teremtve integrációs programokat is lebonyolít a Gála felvezetésében. A Rookie Game félidejében Speciális Olimpikonok bemutató mérkőzését tekinthetik meg a kilátogatók, majd a Főmérkőzést megelőzőn a kerekes székes kosárlabdázók Kelet-Nyugat összecsapása kerül megrendezésre.

Az All-Star Gála programját idén is számos ügyességi játékkal színesítik a szervezők:

-    MOLTEN „Generációk csatája” Shooting Stars dobóverseny a közelmúlt sztárjainak, és a jelenkor feltörekvő tehetségeinek részvételével  
-    B33 Kelet-Nyugat Gálamérkőzés 
-    Zsákoló show (a gálán résztvevő csapatok sztárjátékosaival)

A tavalyi év szenzációja az ukrán tánccsoport, a Red Foxes volt. Idén is hasonló meglepetéssel szolgálnak a szervezők, hisz Szlovéniából érkezik a Frogs táncos akrobatika csoport, s a zenei háttérben is meglepetésekre lehet számítani.

A kilátogatónak a felejthetetlen élményt garantált!


A csapatok

Az All-Star főmeccse

Nyugat

Kendrick Perry, Wesley Channels, Cole Dickerson (Egis Körmend), Kerpel-Fronius Balázs (Zalakerámia ZTE KK), Reinar Hallik, Váradi Benedek, Ryan Wright (Falco-Trend Optika KC Szombathely), Lóránt Péter, Tristan Spurlock (TLI-Alba Fehérvár), Benke Szilárd (Kaposvári KK), Marko Popadics (PVSK-PANNONPOWER), Tóth Gergely (Sopron KC)

Kálmán László, vezetőedző
Teo Cizmic, edző
Váradi Kornél, edző
Tanai Zoltán, gyúró

Kelet

Mike Caffey, Rasztko Dramicsanyin (JP-TOP COP Jászberény), Vojvoda Dávid, Keller Ákos, Kyrylo Natyazhko (Szolnoki Olaj KK), Troy Barnies, Eilingsfeld János, Donald Lee Robinson (Atomerőmű SE), Lawrence Alexander (KTE-Duna Aszfalt), Gerard Armelin (Naturtex-SZTE-Szedeák), Misek Levente (MAFC), Zoran Krsztanovics (MARSO Nyíregyháza)

Schmidt Béla, vezetőedző
Pór Péter,  edző
Hermann János, gyúró


B33

Nyugat

Lakosa Zsolt (Egis Körmend), Mohácsi Máté (Zalakerámia ZTE KK), Horváth Márton (Kaposvári KK), Horti Bálint (PVSK-PANNONPOWER)

Szarvas Gábor, edző

Kelet

Bus Iván (Marso Nyíregyháza), Mike János (Naturtex-SZTE-Szedeák), Bognár Kristóf (Falco -Trend Optika KC Szombathely), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák)

Földi Attila, edző


Rookie Game

Egyetemi válogatott

Simon Bence, Mészáros Máté, Szabó Bence (SZOESE), Nagy Botond, Nagy Benedek (DEAC), Szalaí Ákos, Vágvölgyi Ádám (Közgáz), Varga Imre, Tóth Zoltán (Eger), Török Balázs (SMAFC), Takács Gergely (Szeged), Mácsay Károly (TF)

Kéri Péter, edző
Dr. Nagy Ágoston, edző

U20-as válogatott

Filipovity Markó, Buzsáki Bence, Andrássy Géza, Peringer Balázs, Kis Raul, Antóni Csanád, Mike János, Demeter Attila, Mócsánt Bálint, Meleg Károly, Hódi Patrik, Bagó Martin, Horváth Kristóf, Mészáros Bence    
        
Pór Péter, vezetőedző
Forray Gábor, edző
Honti Viktor, edző
Hermann János, gyúró
Plézer Gábor, menedzser
Dr. Teszler Sándor, csapatvezető

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus