Milenko Topics a Szedeák edzője

Világbajnok, olimpiai ezüstérmes kosarassal erősödött a Naturtex-SZTE-Szedeák szakmai stábja: a következő idényben másodedzőként - Simándi Árpád mellett - Milenko Topics segíti Nikola Lazics munkáját.

A klub hivatalos közleménye:

Milenko Topics tagja volt az Atlantában olimpiai döntős jugoszláv válogatottnak, 1997-ben Európa-bajnokságot, egy évvel később világbajnoki aranyérmet nyert a plávikkal, az oroszok ellen 64-62-re megnyert döntőben 9 pontot szerzett. Klubkarrierje során többek között Saporta-kupát, Adria Ligát és három jugoszláv bajnoki címet nyert.

Érdekesség, hogy a korábbi kiváló erőcsatár a 2000-es évek közepén a Hemofarm Vrsac csapatában együtt játszott az elmúlt idényben a Szedeákban szereplő Andrija Ciriccsel, Ivan Stefanoviccsal és Branko Jereminovval.

- Régóta tervezem, hogy edzői pályára lépek, most érkezett el a pillanat – mondta Milenko Topics. - Nikola Laziccsal több évtizedes barátság köt össze bennünket, mindig megkülönböztetett figyelemmel kísértem a csapatai szereplését. Nagyon hasonlóan gondolkodunk a kosárlabdáról, nem kérdés, hogy tökéletes lesz az összhang közöttünk. Az előző szezonban a szegediek több mérkőzését személyesen néztem meg, így magam is nagyon örültem, amikor a csapat bejutott a bajnoki rájátszásba. A másodedzői feladataim mellett a Szedeák tehetséggondozó programjába is bekapcsolódom, igyekszem minden segítséget megadni, hogy a klub fiatal játékosai minél gyorsabban fejlődjenek. Nagyon várom a közös munka kezdetét!

NÉVJEGY
Milenko Topics

Született: 1969. március 4.
- Világbajnok (1998. – az oroszok ellen 64-62-re megnyert vb-döntőben 9 pontot dobott / átlagai a vb-n: 7 pont, 5 lepattanó)
- Európa-bajnok (1997. – 6 pontos átlag az Eb-n, a spanyolok ellen 14, a litvánok ellen 12 pontot dobott)
- Olimpiai ezüstérmes (1996. – az olimpián 5 mérkőzésen játszott)
- Saporta-kupa-győztes – (2002. Montepaschi Siena - a Valencia elleni döntőben 14 pontot szerzett) 
- 3-szoros jugoszláv bajnok (1998. Crvena zvezda, 2000. és 2001. Buducnost)
- Adria Liga-győztes (2005. Hemofarm Vrsac – a Partizan elleni döntőben 16 pontot szerzett)

Foto, Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus