Milija Mikovic a ZTE új játékosa

A 23 éves montenegrói erőcsatár 10 napos próbajátékon vesz részt Bencze Tamáséknál.

A Zalakerámia ZTE KK közleménye:

Kedden érkezik csapatunkhoz Milija Mikovic

Jeffers szerződésének felbontásával magas poszton szűkültek a lehetőségeink. A szakmai stáb elsődleges döntése az volt, hogy megpróbálunk egy átalakult szerkezettel játszani és az eddig kevesebbet játszó játékosok is több lehetőséget kapnak. De nem vetettük el az újabb légiós érkezését sem.

- A középszakasz és a rájátszás ritmusát nem biztos, hogy bírni fogja a szűkös keret. Mérlegeltünk, szerettünk volna jó döntést hozni és nem elkapkodni a választást. Ilyenkor már nehéz válogatni, mivel a meghatározó játékosoknak már van klubja. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy ajánlatot teszünk Milija Mikovicsnak, aki elfogadta az általunk kínált lehetőséget- tájékoztatott Stárics Kornél ügyvezető.

A 23 éves, 205 cm magas montenegrói erőcsatár a KK Mornar csapatában nevelkedett és lett felnőtt játékos. 2016-ban a szlovén KK Tajfun Sentjur együttesében, majd a 2017/18-as szezonban a boszniai KK Bosna-Rojal Sarajevoban játszott. A hazai bajnokság mellett a FIBA Euro Cup-ban és az ABA ligában is szerepelt együttesével.

A bosnyák első ligában 5 mérkőzésen átlagban 21, 2 percet játszott és 7.8 pontot, 5 lepattanót átlagolt. A FIBA Euro Cup-ban 6 mérkőzésen, 21,3 percet játszott és 9,3 pont mellett 1,7 lepattanót szerzett. Az ABA ligában 7 mérkőzésen, 20.1 percet töltött a parketten, ahol 7 pontot és 4.1 lepattanót gyűjtött.

A 2014-es U20-as A csoportos görögországi EB-n csapata egyik legjobbjaként 18 pontot és 9 lepattanót átlagolt.

Milija Mikovic kedden érkezik Zalaegerszegre és szerdán már együtt is edz a csapattal. A játékossal 10 napos próbaidőben egyezett meg a klub, melyben két mérkőzés (Alba Fehérvár, JKSE) szerepel. Ha a játékos a próbaidőn megfelel a szakmai stáb elvárásainak, akkor életbe lép a szerződése a szezon végéig és klubunk egy opcióval is élhet a következő szezonra. Ha az átigazolási papírjai időben megérkeznek, akkor a pénteki Alba Fehárvár elleni találkozón már pályára is léphet Mikovic. 

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus