MKOSZ küldöttgyűlés

2014. május 28-án, szerdán a Magyar Sport Házában tartották a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének éves küldöttgyűlését.

Az esemény elején a FIBA Europe vezetőségébe nemrégiben újra beválasztott Bodrogváry Iván számolt be a jövő évi magyar-román közös rendezésű női Európa-bajnokság előkészületeiről.

Megható pillanatokkal folytatódott az MKOSZ közgyűlése a Magyar Sport Házában. A magyar kosárlabda azon kiemelkedő személyiségei előtt tisztelegtek a küldöttek, akik az elmúlt egy esztendő során hunytak el: Demeter Vilmosra, ifj. Dr. Hepp Ferencre, Borbély Pálra, Vetési Imrére, dr. Czinkán Tiborra, Tapodi Péterre és Fűzy Ákosra egyperces gyászszünettel emlékeztek a jelenlévők, majd a június 2-án 90. születésnapját ünneplő Verbényi Józsefet köszöntötte a szövetség nevében Szalay Ferenc elnök és Bodnár Péter főtitkár.

A sajnos ágyhoz kötött, így megjelenni nem tudó Verbényi Józsefet méltatta Gyímesi János mesteredző, volt tanítványa Siklósi Beatrix, dr. Istvánfi Csaba professzor pedig az MTT (Magyar Testnevelő Tanárok Egyesülete) és a MOB nevében elismerő oklevelet és márvány plakettet adott át az ünnepelt feleségének, Eta néninek.

A 143 jogosult tagszervezettől 79 küldött jelent meg a közgyűlésen, így az határozatképesnek minősült, azaz megválaszthatták a közgyűlés lebonyolításához szükséges tisztségviselőket, illetve a napirendi pontok közé bekerült egy – az alapszabályt érintő – pont.

Az első két napirendi pontban az MKOSZ 2013. évi tevékenységéről szóló beszámolót tartotta meg, illetve a 2014-es tervezetet ismertette Szalay Ferenc, Bodnár Péter és Henye István, az Ellenőrző Bizottság elnöke.

A küldöttgyűlés elsöprő többséggel fogadta el a 2013-as szakmai és pénzügyi beszámolót, az Ellenőrző Bizottság 2013. évről szóló jelentését és a 2014-es esztendő pénzügyi és szakmai tervét.

A folytatásban a küldöttek egyhangúlag megszavazták az MKOSZ és az Union Biztosító közös munkájaként kidolgozott MKOSZ Életút program elindítását, amely a magyar profi  kosárlabdázók pályafutása utáni időszakra kíván segítséget nyújtani.

Az utolsó napirendi pontban az MKOSZ Alapszabályának módosítását tárgyalták és szavaztákmeg a küldöttek, amelyre a közhasznú jogállás megtartása érdekében volt szükség.

Az MKOSZ közgyűlését Szalay Ferenc zárta le.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus