Mozgalmas nap a magyar kosárlabdában

A B33 megkapta a nagy esélyt - Hangából profitál a budapesti kosárlabda - fura eset egy szolnoki iskolában - szemléletváltás az Albánál

Hivatalos: a B33 2020-tól az olimpia műsorán

A rohamléptekkel fejlődő B33 (leánykori nevén: streetball) szakággal kapcsolatban óriási örömhírről számolt be a FIBA központi honlapja: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elfogadta az elmúlt évek kitartó tevékenységét, és egyelőre bemutató sportágként, de felvette a „nagy” kosárlabda kistestvérét az olimpia programjába. A szövetség főtitkára a köszönetnyilvánítások között kiemelt helyen említette meg Magyarországot, hiszen a magyar szövetség évek óta elkötelezett támogatója a programnak, és felbecsülhetetlen segítséget nyújtott a tornákat rendező Debrecen városával együtt a B33 nemzetközi elismeréséért. Bár a hagyományos kosárlabdában egyelőre nem állunk jól a válogatottak szereplésével, ugyanakkor a B33-ban fényes jövő elé nézünk, különösen női vonalon - a nemzetközi szövetség a hírek szerint az eddig is alkalmazott szabadkártyás rendszere segítségével 2020-ban női válogatottunk biztosan ott lehet a világ legnagyobb sporteseményén.

Hanga Ádám egyre közelebb a Spurshöz

A Laboral Kutxa magyar légiósa élete legjobb szezonját futja, így természetesen egyre komolyabban merül fel a neve a San Antoniónál. Egy francia szakíró Twitter-oldala újabb adalékkal szolgált arra, hogy az NBA-csapatnál már jegyzik a hátvéd-kiscsatár nevét: a Spurs francia szupersztárja, egyben a francia első osztályú egylet, az ASVEL elnöke, Tony Parker utasította az ASVEL-menedzsmentet, hogy vegyék fel a kapcsolatot honfitársunk nevelőklubjával, a BLF Palotával. A kiszivárgott tervek szerint három év alatt az első számú budapesti klubbá fejlesztik az ASVEL fiókcsapatának szánt gárdát, öt éven belül pedig dobogós helyezésben és európai kupaindulásban gondolkodnak. A klub vezetése egyelőre nem erősítette meg az információt.

Furcsa eset egy szolnoki iskola előtt

Nyitott ajtóval, járó motorral találtak egy horvát rendszámú gépkocsit a szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola előtt a járókelők. A gyorsan kiérkező rendőrök rendszám alapján azonosították a gépjárművet, amely a Szolnoki Olaj KK légiósáé, Goran Vrbanc-é volt. Csakhamar megkerült a bedobó is, aki saját elmondása szerint csak szét akart nézni az épületben, de semmi nyomát nem találta ott szülővárosának, Fiumének, így rövid úton távozott. A Vrbanc-rendszám bekerült a rendőrség adatbázisába, hogy legközelebb könnyebben azonosíthassák, kiről van szó, hiszen ez már a második furcsa eset volt a légióssal kapcsolatban: nemrég Horváth Ákossal kezdett el horvátul beszélni, amikor az ex-szolnoki dobóhátvéd éppen családja körében ebédelt egy szolnoki étteremben.

Nyugodtabb légkör kell az Albánál, drasztikus változások lesznek

Az Olaj elleni vereség után azt az információt kaptuk a csapat egyik mosónőjétől, hogy megelégelte az Alba Fehérvár vezetősége légiósaik fegyelmezetlenségét, túl sok a szájalás, a technika hiba - a következő szezonra teljesen lecserélik az amerikai kontingenst. Ebben nincs is semmi meglepő, azonban ezúttal valami merészet húznának a pótlásukra: Góbi Henrik már meg is kezdte a scoutingot Tibetben, ahonnan nem kevesebb mint 5 játékost szeretnének igazolni jövőre. Két szerzetes már hallott a "labda" szóról, amikor egy európai felfedező náluk járt 1967-ben, egy pedig már meg is próbálkozott a rádobással a felfújható minipalánkon, amit Góbi a belső zsebében cipelt odáig.

A fenti hírek közül az egyik részben igaz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus