Nagy meccsen győzte le a lengyeleket a 3X3 válogatott

Spanyolország ellen majdnem végig hátrányban játszott csapatunk, a lengyelek ellen viszont egy ki-ki meccsen sikerült győzni, így 1-1-gyel zárta a magyar férfi 3X3 válogatott a kínai világbajnokság számukra első napját.

Spanyolország volt első mai ellenfelünk, és az elején nagy volt a különbség a két gárda között, 5-1-re elhúztak a hispánok. Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs dupláival fordítottunk 6-5-re, Ivosev révén pedig 7-5-re is vezettünk, de itt megint megrázta magát ellenfelünk, egy 5-0-s szakaszt produkáltak. Gyakorlatilag állandósult a 4-5 pontos hátrányunk a hátralévő részben, a végén pedig hiába dobtunk duplát, 16-12-re Spanyolország győzött.

A spanyolok elleni meccs után Lengyelország következett, ahol az első percekben egyértelműen gyorsabbak és pontosabbak voltak a mieink, Bíró távolija után 6-3-ra meg is lépett a magyar válogatott. Itt eléggé befagyot a találkozó, 8-8-nál már ismét egál volt az állás, sőt, a sok távolival próbálkozó lengyelek a vezetést is át tudták venni. Ivosev több fontos kosarat és egy labdát is szerzett, de válogatottunk is több kinti dobást elhibázott, az utolsó percnek 11-11-es állással vágtak neki a felek. Hiába villant ismét Ivosev (most távolról), egyenlítettek a lengyelek, majd tíz másodperccel a vége előtt egy támadópattanót tett a helyére a Kecskemét magasembere - az utolsó játékot sikerült kivédekezni, így nagy győzelmet (14-13) arattak a mieink.

Holnap pihenőnap következik a srácok számára, majd pénteken Fülöp-szigetek és Románia lesznek az ellenfelek a továbbjutásért - az első két hely valamelyikére kell odakerülni a legjobb 8-hoz.

Foto, Slide - fiba.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus