Nagy meccsen kapott ki a 3X3-as férfi válogatott

A magyar férfi 3X3-as válogatott óriási meccset játszott belgrádi ellenfelével, de a szerbek a végjátékban fordítottak, így Csirke Ferenc együttese nem jutott a legjobb 4 közé a debreceni 3X3 World Tour Masters tornán. A dobóverseny döntőjében Kerpel-Fronius Balázs a második legtöbb pontot szerezte.

A tegnapi csoportmeccsek után ma az egyenes kieséses rendszerrel folytatódott a debreceni 3X3 World Tour Masters torna.

A második negyeddöntőben volt érdekelt a Team Budapest nevű 3X3-as magyar férfi válogatott, és egészen kiválóan kezdtek Ivosevék a Belgrád ellen - a Kecskemét magasembere megállíthatatlan volt, dobott büntetőt, duplát, de Kerpel-Froniusszal megjátszott 2-2-je után egy szét ziccert is. Bíró duplája mellett az ő 6 pontjával vezetett a magyar alakulat 8-3-ra 3 perc után. Petrovics két duplájával és egy nehéz ziccerével jöttek vissza a szerbek (8-9), de Ivosevvel nem tudtak mit kezdeni. Kétszer is támadópattanó után volt eredményes a KTE játékosa, Mohácsival játszottak meg egy alley-oopot, majd Mohácsi duplája után két büntetőt is a helyére küldött Ivosev, ezzel megint elléptünk (11-16). Sajnos az utolsó 3 percre elfáradtunk, a szerbek elkezdtek ziccerezni, és Ivosev hiába egyenlített egy középtávolival 17-17-nél, előtte és utána is bedobtak 2-ből 2 büntetőt a belgrádiak, így végül óriási csatában nyertek 20-17-re.

A dobóverseny döntőjében érdekelt Kerpel-Fronius Balázs utolsóként dobhatott, mint a selejtező legjobb, és 8 pontot ért el (a lehetséges 21-ből). Ugyanennyivel végzett a szlovén Ales Kunc, a francia Eddy Steiner mindössze 3 pontot szedett össze, a Novi Sad Al Wahda játékosa, Marko Savic azonban 10 pontot szerzett - ő és Kerpel-Fronius tudtak bedobni 1-1-et a duplát érő labdák közül -, így ő nyerte a versenyt végül.

A mai eredmények

Negyeddöntők

Novi Sad Al Wahda - Amsterdam 21-14
Belgrád - Team Budapest 20-17
Ljubljana - Kranj 22-14
Sao Paolo - Split 11-18

Elődöntők

Novi Sad Al Wahda - Beldrád 21-11
Ljubljana - Split 21-16

Döntő

Novi Sad Al Wahda - Ljubljana 21-12

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus