Nate Healy a ZTE erőcsatára

Pár nappal Justin Graham és Cole Darling leigazolása után teljessé vált a Zalaegerszeg kerete, miután leigazolták a 24 éves, 201 cm-es, 100 kg-os amerikai Nathan Healy-t.

Az erőcsatár az NCAA-s Appalachian State Universityn végzett 2013-ban, ahol az iskola történetének negyedik legtöbb meccsén résztvevő játékosa lett. Végzős évében minden meccsen kezdő volt, átlagban 35 percet játszott, ez alatt 14,5 pontot és 7,7 lepattanót gyűjtött be - mindkettővel a csapat legeredményesebb játékosának bizonyult. 80,3%-kal dobta a büntetőket és 38%-kal a triplákat, összességében 48,4%kal célzott mezőnyből. Hátul is remekelt, a konferencia legjobban védekező játékosának választották, ráadásul 2300 diáktársa közül neki volt a legjobb tanulmányi eredménye.

Egy lengyel kitérő után a holland első osztályban is bizonyított, 30 perc alatt 16,5 pontot és 7,3 lepattanót átlagolt 53,9%-kal mezőnyből, 35,7%-kal a triplavonalon túlról. A nívós bajnokság harmadik legjobb pontszerzője és a hatodik legjobb lepattanózója lett, végül az idény második legjobb csapatába választották. Az után került Zalaegerszegre, hogy Justin Saffolddal nem sikerült megegyeznie a klubnak.

Raúl Jimenez edző szernt megnyílt az út mások számára is,  hiszen Healy erős  távolról és egy az egyben is, ezzel teret biztosít társainak. Miután Saffoldotn em tudták megtartani, az elérhető legjobb játékost keresték, ez pedig Nathan Healy volt. Előreláthatóan jövő hét végére érkeznek meg a ZTE-hez az amerkai játékosok.

forrás: ztekosar.hu, Dallos Ádám

fotó: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus