Nazr Mohammed öccsét igazolta le az Alba Fehérvár

A 35 esztendős, 1-es és 2-es poszton bevethető Alhaji Mohammed az Alba Fehérvár hatodik légiósa.

Az albakosar.hu beszámolója:

Az Alba Fehérvár vezetői mellett a tengerentúli kosárlabdázó is ellátta kézjegyével azt a szerződést, amelynek értelmében a marosvásárhelyi BC Mures sportolója, a 35 éves Alhaji Mohammed is csatlakozik együttesünkhöz. Ebből következően a szezon további részét hat játékossal küzdjük végig, az 1-es és 2-es poszton is bevethető, rutinos sportoló érkezésével jelentősen nőnek vezetőedzőnk, Dzunic Branislav variációs lehetőségei.

A ghánai és amerikai állampolgársággal egyaránt rendelkező, 193 cm magas, 88 kg súlyú kosaras 1981. október 29-én született Illinois államban, Chicagóban. Pályafutását Illinoisban kezdte, a Hillcrest nevű gárdában, egyetemi évei alatt a kaliforniai Ventura College (2000-2001) és a Kentuckyban található Louisville (2001-2004) együttesében pattogtatott. Aztán 2004 megkezdte vándorútját, az Idaho Stampede, a hollandiai Nijmegenben található Matrixx Magixx, majd a német Paderborn Baskets csapatában pattogtatott. Visszatért a Matrixx Magixxhez, később Franciaországban, a Limoges CSP, majd Spanyolországban, a CE Lleida Básquetnél próbált szerencsét. Két, nem túl ismert egylet következett, az iráni Towzin Electric Kashan és az Al Kuwait. 2012-ben szerződött a spanyol Blancos de Rueda Valladolidhoz, aztán Romániába, Ploiestibe. Rövid időt töltött 2015-ben a francia Nancy Basket és a koszovói Sigal Prishtina csapatában. Az elmúlt két idényben a román élcsapatot, a BC Murest erősítette.

- Leigazoltuk a hatodik légiósunkat is, amiben nincs meglepő, ugyanis klubunknál az elvárások és a célok is magasak. Minden poszton maximális erőforrással akarjuk elkezdeni a bajnokság második, igazából lényegi részét, ezért szerződtettük Alhaji Mohammedet. Rutinos, tapasztalt játékos, kiválasztása és szerződtetése tudatos döntés volt, figyelembe vettük csapatunk jelenlegi szerkezetét. Bízunk abban, hogy olyan játékost sikerült igazolnunk, aki segít céljaink elérésében – közölte Simon Balázs, klubunk sportigazgatója. 

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus