NBA-centerrel erősít a válogatott Eb-csoportellenfele

Nikola Vucsevics, az Orlando Magic centere bejelentette, hogy ott lesz a 2017-es Európa-bajnokságon Montenegró színeiben

27 éves magasembernek nem volt egyszerű szezonja, hiszen a nyáron az Orlando a spanyol válogatott Serge Ibakát, valamint Bismack Biyombót is megszerezte, egy időre ki is szorult a kezdőcsapatból. Végül 75 mérkőzésen léphetett pályára, 55-ször kezdőként, és pályafutása során immár negyedszer hozott az NBA-ben dupla-dupla átlagot (14.6 pont, 10.4 lepattanó), emellett 2.8 gólpasszt és 1-1 szerzett labdát, valamint blokkot átlagolt. A csapat ezzel együtt simán lemaradt a playoffról, így a center április közepe óta pihen, így várható volt, hogy részt vesz a tornán. 

Vucsevics – bár 2008-ban, 18 évesen kiment az NCAA-be (USC Trojans), és az európai klubkosárlabdában csak néhány hetet töltött el a 2011-es lockout idején – a klasszikus délszláv centeriskolát képviseli, támadásban egy nagyon képzett centerről beszélünk, aki a palánk közelében és középtávolról is hatékony. Ugyanakkor a triplavonalnál sem szabad feladni, mert 30 százalék felett dobja a 7.24-es NBA-triplát, vagyis az európai hárompontosok sem okoznak neki gondot. A montenegrói válogatottal ott volt a 2011-es és 2013-as kontinenstornán (2015-ben nem jutott ki a gárda), de csapatát nem tudta továbbjuttatni az első csoportkörből – hozzá kell azonban tenni, hogy ezeken a tornákon még nem rá épült a csapat, most viszont jóval komolyabb szerepet szánhatnak neki. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus