Negyedmilliós torna

A Kosárlabdázás Napja elnevezésű, jövő szombaton, a Városligetben rendezendő, nagyszabású fesztivál egyik fénypontja lehet az első ízben kiírt MKOSZ 3X3 Kupa.

E rendezvényen a szervezők reményei szerint a férfi A-csoportos csapatok játékosai vesznek majd részt egy 3x3-as tornán. Amint arról már korábban is beszámoltunk, a 3x3 szakágat a nemzetközi szövetség, a FIBA igen jelentős erőket megmozgatva próbálja fejleszteni, olyannyira, hogy szeretné elérni, hogy bekerüljön a 2020-as olimpia versenyprogramjába.

Magyarországon szerencsére sok a regisztrált játékos, így rendre meghívásokat kapunk a világ legrangosabb tornáira. Nemzetközi szinten megmérettetések U18 és felnőtt korosztályokban vannak. A sikeres nemzetközi szereplés érdekében a szövetség állandó válogatott keretek kialakítását tervezi, és hamarosan szakági szövetségi kapitányokat is kineveznek. Egy jó férfi válogatott keret kialakítása érdekében a szövetség a B33-as versenyek szervezőivel karöltve megrendezi az NB I A-csoportos férfi csapatok részére a 3X3-as MKOSZ-kupát. A B33 tornák szervezői 250 ezer forintos pénzdíjat is felajánlanak, hogy látszódjon, elkötelezettek az új szakág népszerűsítése mellett, s egyben remélik: egyrészt a csapatok, valamint az érdeklődők körében is népszerű lesz az új sorozat, másrészt olyan kosarasok is pályára lépnek majd a keretében, akikből a közeljövő válogatottjának tagjai is kikerülhetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus