Nem jutott be a vb elődöntőjébe a férfi 3X3 válogatott

21-10-re kikapott az Európa-bajnok Szlovéniától férfi 3X3 válogatottunk, így nem jutott be a világbajnokság elődöntőjébe.

Ma már az egyenes kieséses rendszert rendezik a kínai 3X3 világbajnokságon, férfi válogatottunk ellenfele pedig az Európa-bajnok Szlovénia volt a negyeddöntőben.

Mindkét oldal sok hibával nyitotta a mérkőzést, de sajnos a szlovének két dupla segítségével így is 6-0-val kezdtek az első két és fél percben. Mohácsi vezetésével kezdtük meg a felzárkózást, 8-4 volt az állás a meccs felénél, de itt azonnal jött egy szlovén dupla és még két pont ellenfelünktől, úgyhogy 12-4-re vezettek az idei Európa-bajnokok három és fél perccel a vége előtt. Még egy próbálkozásunk volt a felzárkózásra, Ivosev kétszer is eredményes volt a palánk alól, így 12-7-re felzárkóztunk, de innentől kezdve csak a szlovének elképzelései jöttek be. Ivosev szórt még három pontot, de ellenfelünk kintről, a palánk alól és a büntetővonalról is pontos volt, így 9 másodperccel a vége előtt egy ziccer után 21-10-zel lezárták a meccset.

Ez azt is jelenti, hogy a Csirke Ferenc irányította, Kerpel-Fronius Balázs, Mohácsi Máté, Tomiszlav Ivosev, Bíró Olivér négyes által alkotott magyar férfi 3X3 válogatott befejezte szereplését a vb-n, de a legjobb 8 közé jutással így is borították a papírformát.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus