Nem jutott ki az Eb-re a férfi 3X3-as válogatott

Romániától is kikapott a magyar férfi 3X3-as válogatott a franciaországi Eb-selejtezőn, így nem jutott a legjobb 4 közé - ezzel eldőlt, hogy nem lesznek ott a férfiak a romániai kontinensviadalon.

A tegnapi nap után ma megrendezték a maradék két mérkőzést is a franciaországi 3X3 Eb-selejtezőn a férfiak B-csoportjában. Az olaszok 18-16-ra győztek a belgák ellen, így úgy futhattunk neki a Románia elleni találkozónak, hogy ha legalább 19 pontot dobva minimum 3 ponttal legyőzzük soros ellenfelünket, akkor bent vagyunk a csoport legjobb 2 helyezettje között, tehát bejutunk az elődöntőbe - az Eb-re a három legjobb csapat jut ki.

Nem is kezdtünk rosszul, faulttal együtt volt eredményes Mohácsi Máté, de két büntetőt is kihagytunk a találkozó elején a sokat szabálytalankodó románok ellen. Egy román duplára Mohácsi válaszolt kintről, de ekkor vezettünk utoljára az összecsapás folyamán (3-2). Két román ziccerre Koma Dániel még válaszolt (4-4), majd egy román kettesre egy támadópattanót visszatettünk azonnal a kosárba, de 5-6 után teljesen egyoldalúvá vált a mérkőzés. A románok kintről is jól dobtak, és a palánk alól is értékesítették a ziccereket, míg a magyar fiúknak semmi nem jött össze támadásban. A meccs felénél 5-13 volt az állás, ezt követően pedig egyáltalán nem sikerült már visszakapaszkodni a meccsbe - ellenfelünk ziccerezgetett, majd egy duplával lezárta a lényegi kérdéseket idő előtt, 21-9-re nyert Románia.

Ez azt jelenti, hogy a 3X3-as Eb-selejtezőt három vereséggel zártuk, csoportutolsóként végeztünk - azt is hozzá kell tenni, hogy ez volt a debütálása a férfi válogatottnak, az első napon pedig két nagyon szoros meccsen talán még a 3X3-as rutin is hiányzott, ennek ellenére nagy csatát vívtunk a csoportot hibátlanul megnyerő olaszokkal is. Mivel a románok másodikként bejutottak az elődöntőbe, de ők lesznek a kontinenstorna házigazdái, így a legjobb 4 között már nincs igazi tétje a meccseknek, az olaszok, a franciák és a lengyelek jutottak ki az Európa-bajnokságra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus