Nem lesz kieső és marad a max 3 légiós?

Érdekes változások jöhetnek az NB I A jövő évi kiírásával kapcsolatosan, hiszen könnyen elképzelhető, hogy az élvonal utolsó helyezettje sem esik ki a Szolnok visszatérése, illetve a klubok ezzel kapcsolatos akarata miatt. A légiós-kérdésben már megosztottabbak a honi vezetők.

Miután a Szolnoki Olaj KK képviselői úgy nyilatkoztak, hogy a 2014-2015-ös bajnoki évben az elmúlt két kiírással ellentétben nem vesznek részt az Adria-ligában, hanem visszatérnek a honi élvonalbeli pontvadászat alapszakaszába, megindult a találgatás, hogy ennek milyen hatása lesz a következő évi, esetleg még az idei versenykiírásra.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter keddre összehívta az A csoportos csapatok képviselőit, hogy a kiírásról döntő elnökség megbízásából szembesüljön a véleményükkel. A jelenlévő kilenc csapat képviselője egyhangúlag úgy szavazott, hogy a következő bajnokságban 14 csapat szerepeljen az élvonalban. Amennyiben ezt a véleményt figyelembe veszi az elnökség, akkor az április végi ülésén kimondhatja, hogy nem lesz búcsúzó az A csoportból. Addigra azonban eldől, hogy mely csapatok játszanak a kiesés elkerüléséért, tehát azok lehetnek majd igazán nyugodtak, akik elkerülik a 12. és a 13. poziót…

Ugyancsak szó volt a légiósok számának szabályozásáról, nos, a jelenlévők közül öten arra voksoltak, hogy maradjon a jelenlegi rendszer, tehát csapatonként három külföldit lehessen játszatni, négyen a légiósok számának négyre növelésére szavaztak.

A teljes cikket elolvashatja a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. március 26-i számában.

Forrás: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus