Nem vállalja az élvonalat a Bonyhád

Bár a pályán kiharcolta a feljutást az élvonalba, nem vállalja az A-csoportos indulást a B-Beton Bonyhádi KSE.

Honlapunk megkeresésére Darabos Péter, a bonyhádi klub ügyvezető elnöke készséggel állt rendelkezésünkre. Mint elmondta, a héten kellett volna egy, az A-csoportos indulással kapcsolatos szándéknyilatkozatot eljuttatni a szövetségbe. A klub vezetősége a támogatókkal egyetemben tanácskozott a kialakult helyzetről, majd egyikük személyesen utazott fel az MKOSZ-be, ahol, ha nehéz szívvel is, de közölte a vezetőség és a támogatók által közösen meghozott fájó döntést: az NB I B bajnoka, a Bonyhád nem vállalja az NB I A-csoportjában való indulást.

Az okok között elsőként az szerepelt, hogy a csarnok nem alkalmas A-csoportos mérkőzések rendezésére, arra a létesítményre nem kaptak volna licencet. Felvetődött, hogy esetleg a Bonyhádtól 35 kilométerre lévő Dombóváron, vagy a 25 kilométerre található Szekszárdon lépjen pályára a gárda, de akkor az már nem lenne igazán bonyhádi csapat, nem valószínű, hogy az együttest megkedvelő szurkolók elutaznának a "hazai" mérkőzésekre...

A másik ok, amely miatt végül amellett döntöttek a klub vezetői, a támogatókkal is egyeztetve, hogy nem indul a Bonyhád az A-csoportban az az volt, hogy egy légiósokkal is megerősített együttes, egy olyan A-csoportos gárda működtetése, fenntartása, amely eséllyel venné fel a versenyt az élvonalban való bentmaradásra, meghaladja a 14 ezres kisváros gazdasági teherbíró képességét. Lehet, újabb támogatókat még tudnának szerezni, de egy ilyen volumenű, A-csoportos szintű költségvetés előteremtéséhez nincs elég tőkeerős vállalkozás Bonyhádon és a környékén.

Darabos Péter hozzátette: az NB I B-s bajnokságot megnyert csapat gerincét próbálják együtt tartani Bonyhádon, s szeretnék jövőre megvédeni NB I B-s bajnoki címüket.

 

Foto, Slide - Temesvári Zsolt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus