Nemzetközi meccsekre is alkalmas lehet a ZTE csarnoka

Kívül-belül megújulhat a zalaegerszegi létesítmény. 

A zaol.hu számolt be arról, hogy megújulhat a zalaegerszegi sportcsarnok: még ebben az évbeen felújítják a sportcsarnok előtti területet az infrastrukturális fejlesztéseket szolgáló 120 millió forintos keretből. A településfejlesztési programban pedig a külső felújításra, energetikai korszerűsítésre 805 millió forintot biztosított a város közgyűlése. Ez a nyílászárók és radiátorok cseréjét, valamint a külső hőszigetelést jelenti.

Ezen túlmenően is van még hátra megoldandó feladat, mégpedig az épület belső modernizálása. Erre a Zalakerámia-ZTE Kosárlabda Klub jelentős TAO támogatást nyert el. Ebből a pénzből megvalósulhatna a parketta felújítása, az új eredményjelző berendezés, valamint a kosárpalánkok beszerzése, és emellett az öltözők vizesblokkjait is felújítanák.

Régi adósságot is szeretnének törleszteni a támogatás segítségével, mégpedig a lelátón a mostani padok helyett székek fogadnák a rendezvényekre látogatókat. Ez nemcsak kényelmesebbé tenné a sportcsarnokot a nézők számára, hanem egyben megfelelne a Magyar Kosárlabdázok Országos Szövetsége azon előírásának is, miszerint nemzetközi mérkőzést nem lehet olyan sportcsarnokban tartani, ahol padok vannak, már előírás a székek használata.

Ezért például abban az esetben, ha a ZTE KK vállalná az Alpok-Adria Kupán való indulást, akkor a hazai mérkőzéseit nem tudná Zalaegerszegen megrendezni. Az MKOSZ által támogatott TAO-s beruházásban tehát szerepel a sportcsarnok ilyetén átalakítása. Mindezek megvalósulásához a TAO mellett a 30 százalékos önrészt is biztosítania kellene az önkormányzatnak.

Ennek lehetőségét a közgyűlés már megteremtette, de hogy a pénz rendelkezésre álljon, ahhoz még egy közgyűlési döntés kell, ezt március 8-án hozhatják meg.

forrás és fotó: zaol.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus