Nikola Lazics marad a Szedeáknál

Megállapodtak a felek: a következő szezonban is a Nikola Lazic-Milenko Topic edzőpáros irányítja a Naturtex-SZTE-Szedeákot.

A SzegedMa.hu beszámolója:

Sok nehézséggel tarkított szezont zárt a Naturtex-SZTE-Szedeák: a csapat vezetőedzőjének megállapodása a szezon végén lejárt – a következő csapat építéséhez a legfontosabb lépés a vezetőedző kérdésének megoldása volt, ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót kedden a Naturtex-SZTE-Szedeák. “Nem kellett sokat gondolkoznom, hogy folytassam-e a munkát, jól érzem magam itt. Két és fél éve dolgozom itt, az otthonom sincs messze. Sok problémával küzdöttünk idén, de jövőre megpróbálunk egy jobb csapatot csinálni, jobb eredményt elérni. Ismerem a közeget, boldog vagyok itt, örülök, hogy Milenko is marad a következő évben. Megpróbálunk egy olyan csapatot építeni, amelyben a fiatalok is teret kapnak az idősebb játékosok mellett, remélem, hogy jobbak leszünk és jobb eredményt érünk el a következő szezonban” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Nikola Lazic, a Szedeák vezetőedzője.

Milenko Topic is boldogan nyilatkozott arról, hogy a következő idényt is Szegeden töltheti, osztozott a vezetőedzővel abban, hogy jövőre jobb eredményt szeretnének elérni, hiszen idén sok gonddal kellett megbirkózniuk. “Remélem, hogy egy kicsit több időnk lesz a csapatépítésre, mint az idén” – tette hozzá Milenko Topic.

Bonifert Domonkos, a Szedeák ügyvezetője elmondta, a vezetés részéről egy percig nem volt kérdéses, hogy a jelenlegi edzőpárossal, illetve Simándi Árpáddal kiegészülve hármassal folytassák a munkát. “Próbálunk egy olyan csapatot kialakítani jövőre, ami mindenki szája ízének megfelelő. Elsősorban most egy ötös és egy egyes játékost kell keressünk, utána meglátjuk, merre tovább. Nagy erősítés, hogy a csapat gerincének nagy része együtt marad az edzői stábbal együtt, ez egy fontos lépés a csapat életében. Most a szponzorainkkal közösen azon kell dolgoznunk, hogy megemeljük kicsit a büdzsét, és egy eredményes csapatot tudjunk kialakítani jövőre, amiben a fiatalok és az idősebbek is szerepet kapnak” – fejtette ki az ügyvezető.

A Szedeákból három fiatal játékos is bekerült az U20-as válogatott keretébe, amely a júniusi Eb-re készül, így Nikola Lazic véleménye szerint ez is mutatja, hogy jó úton járnak az elvégzett munka terén. A tréner megköszönte a szponzorok segítségét, akik a nehéz helyzetben is segítették a csapatot, így mivel a vezetés és a csapat is együtt volt, így voltak közösen a legerősebbek – ez pedig nem mindenhol jellemző, ebben is lehetett a szegediek ereje a tavalyi évben.

Forrás - SzegedMa.hu
Foto, Slide - Gémes Sándor, SzegedMa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus