Olaj-Alba döntőt rendeznek a férfi A-csoportban

Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba Fehérvár döntőt rendeznek a következő két hétben a magyar férfi A-csoportban, miután a bajnok 3-2-es összesítéssel túllépett az Egis Körmenden.

Elődöntő, 5. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - Egis Körmend (4.) 77-69 (21-23, 16-14, 16-16, 24-16)

Szolnoki Olaj KK: Kovács 3/3, Vrbanc 3/3, Vojvoda 25/9, Milosevics 14/3, Keller 12.
Csere: Jones 9/3, Wittmann 5/3, Boriszov 6/6.

Egis Körmend: Petty 25/12, Channels 6, McKinney-Jones 20/3, Dickerson 6, Duinker 8.
Csere: Ferencz 5/3, Tóth -, Lakosa -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A párharc végeredménye: 3-2 a Szolnoki Olaj KK javára.

Ma este rendezték a Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend elődöntő ötödik, mindent eldöntő összecsapását. A találkozó elején a Szolnok jobban kezdett (17-10), de már az első negyedben kiütközött, hogy mennyire nagy a tét - a hazaiak több ziccert is elhibáztak, így a Körmend már az első negyedben fordított (21-23). A második felvonásban a színvonal sokat esett - az Olajnál Milosevics az óceánba sem tudott betalálni az első 20 perc során, Channels pedig gyakorlatilag csak kárt csinált: elrontott egy alapvonali bedobást is, amiből Vojvoda azonnal triplát dobott, a betöréseit pedig rendszeresen túlerőletette. Egy betörésnél Jones elvitte Petty orrát, akinek így még a második felvonás elején ki kellett szállnia a félidő végéig - a Körmend ennek ellenére jobban állt szinte végig, de Wittmann triplájával egyenlő volt az állás a nagyszünetben (37-37).

A fordulás után 5 ponttal elhúzott a Körmend, de szinte azonnal fordított az Olaj - a hibák száma szinte semmit nem csökkent, Duinker is ziccert rontott, de a hiba majdnem mindenkinek a játékában nagy számban volt jelen ezen az estén, McKinney-Jones is sokszor túl korán vállalt. A Szolnok vezetett a játékrész nagy részében, de Channels és Petty büntetőivel egalizáltak a vendégek a harmadik negyed végére (53-53). A negyedik negyed első felében dőlt el aztán a találkozó, miután a záró játékrész első 5 és fél percét 12-2-re nyerte a bajnok (65-55), a Körmend támadásban és védekezésben is csődöt mondott ebben a periódusban. Petty révén próbált meg felzárkózni a Körmend, de egészen elképesztő mennyiségű hibát vétett ekkor (is) mindkét együttes, lényegesen közelebb nem került Teo Cizmic csapata a hazaiakhoz. Végül 77-69 arányban győzött a Szolnok, ezzel 3-2-es összesítéssel ők jutottak a döntőbe, ahol a TLI-Alba Fehérvár lesz az ellenfelük.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus