Óriási csatában kapott ki Németországtól a válogatott

Végig szorosan alakult a találkozó, a végjáték még annál is kiélezettebbre sikerült, de nem sikerült behúzni a győzelmet. 

Felkészülési torna, Kazany, 3. nap

Németország - Magyarország 67-65 (20-19, 16-18, 16-19, 15-9)

Magyarország: Wittmann 3/3, Vojvoda 17/6, Kovács P. 6, Allen 7/3, Keller 2
cserék: Pongó Má. -, Váradi 8/6, Perl 3/3, Eilingsfeld 18/3, Golomán -, Tóth Á. 1

Kipontozódott: Keller (35. perc)

Keller Ákos közelijével indult a mérkőzés, majd a német válaszra Wittmann Krisztián dobott egy triplát - azonban Keller alig három perc alatt beütött két faultot, érkezett a helyére Tóth Ádám. Vojvoda Dávid 2+1-e után még vezettek a mieink 10-9-re, innentől viszont rengeteg volt a rontott dobás, védekezésben pedig nagyon sok volt a fault, hamar bónuszba került válogatottunk - a németek egy 11-0-s futással tekintélyes előnyre tettek szert. Az első negyed utolsó két perce azonban megint az Ivkovics-legénységé volt, két Eilingsfeld-kosár után jött Vojvoda, berámolt egy triplát, majd a dudaszó pillanatában egy duplát is, így 20-19-cel ért véget a játékrész.

A második negyed elején aztán beindultak a német ágyúk, három perc alatt három triplát is elsüllyesztettek Benzingék, míg a mieinknél Vojvoda sorozatban három dobást rontott el - igaz, a hirtelen beszedett kilencpontos hátrány nagy részét el tudta tüntetni válogatottunk. Az újabb német távolira Váradi Benedek már válaszolt, majd bő egy perccel a vége előtt ismét ő talált be kintről, ezzel 34-34-nél utolértük ellenfelünket. Az esetnél a gólpasszt jegyző Perl Zoltán egy támadással később maga is elvállalt egy triplát és ő is elsüllyesztette, így húsz perc játék után egypontos magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Pozitívumként Vojvoda aktivitása (12 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz), negatívumként pedig Keller és Allen három-három faultja volt említhető ekkor.

Mindkét támadógépezet kissé döcögött a szünetről visszatérve, de aztán Wittmann két gólpassza, majd Rosco Allen és Vojvoda Dávid triplája megtörte a jeget, 45-38-as magyar előnynél időt kellett kérnie Németországnak. Ez a különbség azonban tulajdonképpen kitartott a játékrész végéig, Eilingsfeld is átlépte a tíz pontot, a magyar válogatott pedig "menekült" ellenfele elől - a záró etapot végül négypontos fórral kezdhette.

Az utolsó játékrészben eléggé megállt a támadójáték mindkét oldalon, nem nagyon jöttek a pontok, a mieink az első hat mezőnykísérletükből csak egyet értékesítettek, de a németek sem céloztak pontosabban. Még hat perc hátra volt a meccsből, amikor Keller beütötte ötödik személyijét és mindössze tizenkét játékperccel a háta mögött kipontozódott, ekkor az Eilingsfeld-Allen magasember-párossal operált Sztojan Ivkovics. Ebben az időszakban sokat lőtt, de sokat is tévesztett mindkét együttes, előszeretettel vállaltak el távoli dobásokat a csapatok, de ezek már nem ültek - kétpontos magyar vezetésről indult az utolsó két perc.

Egyértelmű volt, hogy az viheti el a pálmát, aki előbb le tudja zárni ezt a rossz periódust és ezt a németek tették meg: beakadt Staiger második triplája, igaz, az utolsó percben Rosco Allen kettese is a gyűrűben landolt. Az idegőrlő végjátékból aztán nem jól jött ki a magyar csapat, Eilingsfeld ugyan bedobta mindkét büntetőjét, de Vojvoda mindkettőt kihagyta, majd öt másodperccel a vége előtt Benzing faulttal együtt szerzett kosarat, így 64-65-ről 67-65-re fordítottak a germánok - innen már nem volt visszaút, elveszítette a mérkőzést csapatunk. 

fotó: Kosarsport MKOSZ hivatalos Facebook-oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus