Összeállt az új Vasas - új célokkal

Egy teljesen új képzési rendszer is bemutatkozik Pasaréten, érkezik Faragó, a Surmann-fivérek, Zsemlye, Katona és jöhet Andrássy is

A Sárosi Bulcsú edzette és Saeed Armaghani szakmai igazgató által vezetett Vasas Akadémia az előző három idényben kizárólag U23-as játékosokkal indult az adott évi másodosztályú küzdelmekben, idén viszont alaposan felfrissült a pasarétiek kerete, melynek "csak" egyik oka a gárda megerősítése, hiszen több rutinos ász is érkezik, legfőképpen azért, hogy az Akadémia profi kosárlabdázónak nevelt srácait a lehető legjobb nevelésben és képzésben részesítse.

Faragó Péter a MAFC A-csoportos csapatától érkezik, de egy évvel korábban a B-csoport MVP-jeként és bajnokaként kezdett az edzői szakma felé orientálódni. Mellette a Németországból hazatérő, korábbi többszörös NBI/B-bajnok és legértékesebb játékos Surmann Péter és hasonló tapasztalatokkal rendelkező fivére, Surmann Gábor is annak az egyéni edzői csapatnak tagjai, mely a csapatedzések mellett napi szinten, egy játékos-három edző felállásban foglalkozik a Vasas kiemelt tehetségeivel, akik már az utánpótlás kor "végén" vannak és a következő lépcsőre, azaz a profi létre készülnek. 

A személyre szabott technikális fejlesztés mellett a sportágspecifikus kondicionális felkészítés, illetve táplálkozás is kiemelt szerepet kap ebben a koncepcióban, ennek felelőse a többek közt Hanga Ádámmal és Lóránt Péterrel is évek óta együtt dolgozó Ujhelyi Gyula lesz, aki korábban kosárlabda edzőként a MAFC és az Elite Basket színeiben lett ismert, viszont már több esztendeje képezi magát az erőnléti edzőség és a hozzá tartozó táplálkozástudomány irányába.

A Zöldi Péter és felesége, Zöldi-Skoumal Judit vezette Vasas Akadémia a megfelelő orvosi hátteret is biztosítja a '97-'98-as korosztály kiemelt tehetségeinek, akik az úgynevezett mentorálást is megkapják személyre szabottan. Ennek célja a sportág minél magasabb szintű megértetése és megszerettetése mellett a tudatosság, illetve a minőségi önbizalom felépítése és megalapozása a srácok számára, ezt természetesen a szülők érdemi bevonásával képzelni el a klub. 

Ahhoz pedig, hogy a most induló koncepció hosszútávon tudjon minőségi kosárlabdázókat és egészséges, életrevaló embereket nevelni a magyar, illetve a nemzetközi kosárlabdának, természetesen elengedhetetlen a minőségi scouting is.

Sárosi Bulcsú a három mentor-edző mellett számíthat a tavalyi csapatból Garamvölgyi Ákosra, a szezon végére stabil irányítóvá váló Kozma Norbertre, a B-csoportban korábban bemutatkozó Kiss Barnabás, Boros Márk páros mellett a kongói állampolgár, de fél év múlva már "kosárlabda magyarnak" számító Joel Nshimbára, a Budafok elleni, mindent eldöntő találkozón már oroszlánkörmeit megmutató Völgyi Marcellre, továbbá a '98-as születésűek EYBL-meneteléséből a maga részét (Völgyihez és Nshimbához hasonlóan) mindkét évben vastagon kivevő Lewis Chesterre is, aki viszont jelenleg rehabilitációját végzi hátsérüléséből felépülvén.

Biztos érkező a rutinos Zsemlye Sándor, aki Egerből jön a Vasashoz, továbbá közel áll az egyezséghez a csapat az U20-as válogatottal idén nyáron az A-divíziós tagságot kivívó debreceni magasemberrel, Andrássy Gézával is. Mezőnyposzton a TF-Budapestből érkező, korábban Egerben is megforduló Katona Róberttel lesz teljes a névsor, továbbá az Akadémia fiataljai közül Steier Bence és Keul Tamás kapja meg a lehetőséget arra első körben, hogy csapatba verekedje magát.

Sárosi Bulcsú vezetőedző, Tóth Károly segédedző és Saeed Armaghani szakmai igazgató tehát ezzel a 15 játékossal kezdi meg csapatszintű felkészülését és folytatja, már májusban megkezdett személyre szabott egyéni képzését és profi kosárlabdázónak való nevelését.

A képzésről korábban már olvashattatok több anyagunkban is, hiszen...

- (többek között) Hanga Ádám és Lóránt Péter is a Vasason készült fel az idényre a stáb irányításával, az akadémia tehetségeivel közösen, a pasaréti fiatalok is nyilatkoztak már a  május óta folyó munkáról

- erről videós anyagok is készültek

- Faragó Péter pedig külön blogsorozatban mutatta be, hogy számára mit jelent az egyéni képzés: Posztonkénti egyéni képzés - Az irányítók, Egyéni képzés - A hátvédek és a bedobókEgyéni képzés - A centerekEgyéni képzés- A mentális oldal fontossága

Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus