Pantelics már biztosan távozik a ZTE-től

Az idei magyar bajnokság egyik legjobb, leghatékonyabb és legjobban védekező játékosát, Djordje Pantelicset elvesztette a ZTE - a szerb kosaras visszatér Németországba az MBC csapatához.

Több német portál is lehozta ma este, hogy a Mitteldeutscher BC korábbi játékosa, a szerb Djordje Pantelics visszatér a csapathoz, ráadásul két évre írt alá az együtteshez - ezt egyébként Milan Nikolics, a Pantelics érdekeit képviselő Octagon Europe játékosügynöke is megerősítette twitterfiókján. A magyar bajnokság egyik, ha nem a legkellemesebb meglepetése, a Zalakerámia ZTE KK tehát elvesztette egyik húzóemberét és (talán) legfontosabb játékosát, az ő pótlását meg kell oldaniuk Bencze Tamáséknak.

A 31 éves kosaras 34 mérkőzést játszott ebben az idényben a ZTE-nél, ezeken 35 perc alatt 10.5 pontot és 10.6 pattanót átlagolt 2.6 gólpasszal és 2.4 blokkal mérkőzésenként. A bajnokság egyik legsokoldalúbb játékosa és legjobb védője volt, nem lesz egyszerű megtalálni a helyettesét. Pantelics egyébként annyira nem idegen helyre ment, hogy a 2011/12-es, Falcónál töltött, illetve az idei, Zalaegerszegen lehúzott szezonjai között három évet már játszott az MBC-nél, amely nélküle a német első osztály utolsó előtti helyén, a 17. pozícióban végzett idén 9-25-ös mérleggel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus