Perry távozik Körmendről, Parrish Petty helyettesítheti

Kendrick Perrynek térdműtétre van szüksége, így karácsony után már nem tér vissza Körmendre, Parrish Petty lehet a helyettese.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Bár a klub vezetése nem tervezett játékos cserét, mégis új irányító után kellett nézni, mert egy vizsgálat során kiderült: Kendrick Perrynek olyan sérülése van, ami műtéti beavatkozást igényel. Egy szalag hiányzik az egyik térdéből. Mivel a gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe, ezért a játékos a karácsonyi ünnepek után nem tér vissza Körmendre. A műtétet követően így lesz esélye arra, hogy a következő szezonnak már egészségesen futhasson neki.

A helyzet miatt a klub vezetése új irányítót keresett és kiderült: Perryt Perry válthatja. Vasárnap ugyanis – feleségével és másfél hónapos gyermekével – Körmendre érkezik Petty Perry. Az 1988-ban született, 185 centiméter magas, 86 kilogramm súlyú játékos ebben a szezonban eddig a görög Apollon Patras együttesében játszott.

2011-ben a University Texas Pan American végzőseként 15.7 pont, 4.5 lepattanó és 2,7 gólpassz volt az átlaga. Első profi szezonját Szlovákiában kezdte meg, egy évvel később a román bajnokság legponterősebb játékosa volt 20,8 pontos átlagával. 2013 nyarán megfordult Venezuelában, majd a EuroChallenge résztvevő Minsk csapatához igazolt, innen szerződött 2014. januárjában a nagy múlttal rendelkező (korábban Scavolini néven ismert) Pesaro csapatához, ahol 14 bajnoki mérkőzésen 11.4 ponttal, 3.8 lepattanóval és 3.1 gólpasszal segítette csapatát.

Játékával más olasz klubok érdeklődését is felkeltette, így 2014 nyarán a VIRTUS Róma csapatához szerződött, de onnan novemberben Szolnokra távozott. Mivel a játékos nem kapta meg a Eurocup meccseken való szerepléshez elengedhetetlen engedélyt, az ottani vezetőség nem tartott rá igényt, ezért Libanonba igazolt, ahol az Al Moutahed Tripoli játékosaként nagyon jó statisztikával rukkolt elő: 21.8 pont, 7.3 gólpassz és 6.9 lepattanó meccsenként. Idén nyáron visszatért az öreg kontinensre, a görög AS Apollon Patras csapatában lépett pályára 7 bajnoki mérkőzésen. Körmenden egy hete lesz arra, hogy meggyőzze a klub vezetését arról, hogy ő lehet a csapat új irányítója.
 

Kendrick Perry, aki a Szolnok ellen szerepel utoljára az Egis Körmend színeiben, nyilatkozatban búcsúzik el a csapattól, a szurkolóktól, íme, az ő gondolatai:

"Nehéz szívvel, de be kell jelentenem, hogy a karácsonyi szünet után nem térek vissza Körmendre. Azért nem tudom folytatni a szezont, mert a közelmúltban egy MRI vizsgálaton egyértelműen kiderült, hogy egy ínszalag hiányzik a térdemben, és ez az állapot mindenképpen műtétet igényel. Nagyon nehéz volt meghozni azt a döntést, hogy vállalom a beavatkozást, de a pályafutásom folytatása érdekében ezt meg kell tennem. Szívből remélem, hogy az ország legjobb szurkolótábora és a csapat minden barátja megérti ezt, és a továbbiakban is ugyanúgy támogatni fogja a fiúkat, mint eddig tették a szezon során.

A ti szenvedélyetek és elkötelezettségetek többet segített nekünk (és személy szerint nekem különösen) mint azt bárki gondolná! Köszönöm az Egis Körmend vezetőinek, hogy bíztak bennem és lehetőséget adtak arra, hogy valóra váltsam a kosárlabdával kapcsolatos álmaimat. Köszönöm Teo Csizmicsnek és a szakmai stáb valamennyi tagjának azt, hogy segítették a fejlődésemet nem csak a játékban, a pályán, hanem azon kívül is. És végül a csapattársaim felé: Köszönöm fiúk, hogy elfogadtatok, hogy a társatok lehettem és veletek küzdhettem a pályán!”

Foto, Slide - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus